A
Z
C

Pakt AZC maandag tegen Schalkhaar laatste strohalm?

Speelt AZC aanstaande maandag voorlopig haar laatste wedstrijd in de tweede klasse? Dat zou zomaar kunnen. De formatie van oefenmeester Tom Polman moet winnen tegen Schalkhaar en is daarbij nog afhankelijk van de resultaten op de andere velden om de nacompetitie om lijfsbehoud te bereiken. Een loodzware opgave voor de blauw-witten, maar niets is onmogelijk. 

Pinksterweekend 2022. Terwijl op Eerste Pinksterdag voor het eerst sinds het coronatijdperk weer het traditionele Sixday familietoernooi plaatsvond, maakte AZC zich tevens op voor de kampioenswedstrijd op Pinkstermaandag tegen Brummen. Hoe dit afliep staat vast nog wel in het geheugen gegrift van alle AZC’ers. Wat een volksfeest barstte er toen los. We maken ons opnieuw op voor het Pinksterweekend, alleen hangt de vlag er compleet anders bij voor het Zutphense voetbalbolwerk. De blauw-witten staan aan de rand van de afgrond richting de derde klasse. Na een mooie overwinning op Vorden (3-0) kreeg AZC twee flinke dreunen te verwerken met verliespartijen tegen het al gedegradeerde SDC’12 (1-2) en kampioenskandidaat ATC’65 (8-0). Mokerslagen die het toch al broze zelfvertrouwen nog verder lijkt af te brokkelen. De grote vraag is of de Zutphenaren zichzelf kunnen oprichten. Aan de voetbalkwaliteiten ligt het niet. AZC moet maandag uitstralen dat zij een hecht team zijn dat voor iedere meter strijdt om de laatste strohalm te pakken, waarna de blauw-witten de kans krijgen om zich veilig te spelen via de lange route die de nacompetitie heet.

Schalkhaar

Waar Schalkhaar voor de winterstop weinig punten sprokkelde, is de ploeg na de break bezig aan een ijzersterke reeks. Zo goed zelfs dat zij zich afgelopen zondag tegen Eilermark veilig speelden (2-0). Een uitstekende prestatie van de ploeg van trainer Marcel Geestman. Voor Schalkhaar staat er maandag niets meer op het spel, maar zij willen ongetwijfeld het goede gevoel vasthouden en de competitie op een waardige manier afsluiten.

Kom allemaal!

AZC roept al haar leden op om ons vlaggenschip maandag te steunen. Wie weet kan jullie support net dat extra zetje in de rug geven voor een goed resultaat. De wedstrijd staat zondag onder leiding van arbiter Harrie Reintjes en begint om 14:00 uur. Tot dan.

Ga terug naar overzicht