A
Z
C

Persbericht benefietavond “Zutphen Helpt Hatay”

Opbrengst benefietavond Zutphen helpt Hatay € 172.000

Banner "Zutphen helpt Hatay"

De benefietavond ‘Zutphen helpt Hatay’ heeft een fantastisch bedrag van €172.000 opgeleverd voor de zwaar getroffen regio Hatay. De benefietavond werd georganiseerd door voetbalvereniging AZC, ondersteund door gemeente Zutphen en de Barbaros moskee Zutphen, met medewerking van vele vrijwilligers.

Veel ondernemers uit Zutphen en omstreken hebben geweldige items voor de veiling aangedragen. Dit bedrag is een voorlopig bedrag, want de online veiling loopt nog door tot 1 maart, en is inclusief de €100.000 die de gemeente Zutphen schenkt.

Steun aan getroffen families en wederopbouw

Alle opbrengsten van de benefietavond worden volledig besteed aan de steun voor de getroffen families en komen ten goede aan de wederopbouw van Hatay. Zutphen voelt zich verbonden met specifiek deze regio omdat er twee inwoners uit Zutphen bij de ramp zijn overleden. Een derde Zutphenaar wordt nog vermist en tientallen inwoners uit Zutphen rouwen om overleden familieleden en dierbaren.

Stichting opgericht

Zutphen kiest er bewust voor om de regio Hatay te steunen en heeft daartoe ook een stichting opgericht, met leden vanuit voetbalvereniging AZC, de familie Köse, en een ondernemer. Op die manier wordt goed toezicht op de besteding van het geld gewaarborgd. Ook de €2 per inwoner die de gemeente Zutphen doneert, wordt bij de stichting ondergebracht.

Heel veel dank!

Namens de hele organisatie, heel veel dank aan iedereen die hier belangeloos aan heeft meegewerkt: dit is Zutphen op zijn allermooist!

Logo's AZC, wapen van Zutphen en Islamitische Stichting Nederland

Meer info en foto’s vanuit AZC volgen nog.
Kijk ook op : artikel Stentor
Kijk ook op : artikel omroep Gelderland
Kijk ook op : artikel Contact
En wil je de live stream van Berkelstroom FM terug kijken? Klik hier. (vanaf minuut 50)

Ga terug naar overzicht