A
Z
C

Pupillenkamp 2023 groot succes!

Op vrijdag 16 juni was het zover, het pupillenkamp 2023 van voetbalvereniging AZC. De circa 60 kinderen verzamelden zich rond 17:00 om vervolgens met de fiets hun route in te zetten naar regio vereniging V.V. Gorssel, dit was namelijk de accommodatie waar het kamp dit jaar gehouden werd. In vier groot opgezette tenten opgebouwd door Sven Calot, Roy Sluizeman, Niels de Wild, Peter Frinking en Sebastiaan Steggink brachten de pupillen in verschillende leeftijdsgroepen de twee nachten door. Bekijk hier een mooie fotoreportage!

Eenmaal aangekomen rond de klok van 18:00 uur op het terrein van V.V. Gorssel werd al vlot daarna een tentindeling gemaakt waarin de voetballers en voetbalsters verdeeld werden over de tenten, ook was de taak van de pupillen om hun spullen te droppen en het bed voor de avond al vast klaar te maken. Na het opmaken van het bed kregen alle kinderen een broodje knakworst om zich op te laden voor de avond die ging komen. Tijdens deze heerlijke versnapering werden de aanwezige pupillen vermaakt met het clublied van voetbalclub HSV uit Hamburg ‘HSV forever’ dankzij Raymond Steinvoort. Deze avond begon met het spelen van levend stratego op de accommodatie. Na deze activiteit vertrokken alle spelers samen met de begeleiding naar het naastgelegen bos om zo het wel bekende ‘smokkelspel’ te spelen. Hierin is het de taak van de spelers om vanaf het beginpunt langs de douane te komen en bij het eindpunt al het geld en zilver in te leveren bij het inleverdepot. De douaniers probeerden dit te voorkomen door de dieven te tikken en het geld afhandig te maken. Bij deze activiteit is het spannend voor de kinderen aangezien het donker is en de douaniers uit het niets tevoorschijn kwamen, dit zorgde voor hachelijke situaties.

De volgende morgen vanaf een uur of 7 werden één voor één alle pupillen wakker om te kijken wat deze dag ze ging brengen. Na een goed ontbijt en vrije tijd van een uurtje werden de spelers en speelsters bij elkaar geroepen door het wel bekende fluitsignaal van Roy Sluizeman. Alle kinderen kwamen aangesneld om te luisteren naar wat er op het programma stond. Ze begonnen de morgen met de roverstocht waarbij de deelnemers in groepen een tocht aflegden waarbij rovers moesten inschatten welke deelnemer het goud en diamanten in bezit hadden. Wisten ze dit goed te raden dan moest de speler zijn buit inleveren bij de rover, máár zodra de rover de verkeerde deelnemer te pakken had, de speler met het dynamiet dan moest de rover zijn veroverde buit inleveren.

In dit geval was dat een uitstapje naar ‘De Boskoele’ het zwembad op 3 minuten lopen van de accommodatie. Eenmaal aangekomen in het zwembad konden alle kinderen hun eigen gang gaan en zich vermaken met elkaar. Veelvuldig werd er gebruik gemaakt van de duikplank of de mogelijkheid een ander (met als voorkeur de begeleiding) in het water te duwen. Tegen de klok van 16:00 werd door het zwembadpersoneel omgeroepen dat alle AZC’ers zich moesten verzamelen om terug te gaan richting de accommodatie van V.V. Gorssel.

In de tijd die kwam na terugkomst op de accommodatie waren veel van de aanwezige pupillen erg moe, iedereen had even tijd om zijn of haar eigen gang te gaan om vervolgens teruggeroepen te worden om gezamenlijk van een heerlijke barbecue te genieten. Bij zowel de barbecue als het gehele weekend was de watermeloen erg in trek bij alle aanwezige kinderen. Tijdens deze maaltijd ging het ditmaal niet over ‘HSV Forever’ maar over het welbekende TikTok account ‘De Bamiboys’ uit Zutphen. Deze maaltijd werd vervolgd door een georganiseerde quiz door Lieke Goedheer en Raymond Steinvoort waarbij in teams de strijd werd aangegaan voor de overwinning. De quiz bestond uit vragen over algemene zaken, voetbal, AZC en een bliksemronde over balsporten. Deze quiz werd gewonnen door Berend Hamstra, Lisan Lourens, Jezz Steggink, Cees Peters, Joost De Rooij, Quint Behrens en lizz van Cittert. Ook deze avond werd bij de pupillen afgerond met het smokkelspel, de eerlijkheid gebied te zeggen dat er een aantal zo moe waren dat deze dit aan zich voorbij lieten gaan.

Niet alleen voor de aanwezige jongeren was dit kamp een feestje maar ook zeker voor de begeleiding. Nadat de kinderen het bed hadden gevonden konden ook alle aanwezigen van de begeleiding zich wagen aan de gemaakte quiz. Deze werd dit jaar gewonnen door Susanne Beumer, Jurgen van Amerongen, Frank Buurmeijer en Felix Mulder. Zij bleken vooral bij de muziek vragen te hebben uitgeblonken ten opzichte van de ploeg van Roy Sluizeman (1 punt verschil). Na de quiz werden Sven Calot en Roy Sluizeman bedankt voor de organisatie van het pupillenkamp van de laatste jaren. Samen waren zij verantwoordelijk voor de laatste 5 edities van dit kamp. Vanuit deze positie willen wij hun nogmaals bedanken voor hun bewezen diensten en hopen binnen AZC nog vele jaren van hun kwaliteiten gebruik te kunnen maken. Na dit moment was de begeleiding ook wel toe aan hun wel verdiende slaap.

Op de laatste dag werden de kinderen langzamerhand wakker en kwamen ze hun bed uit om even wat te nuttigen tijdens het ontbijt. Na het ontbijt was het tijd om de spullen op te ruimen en de tenten leeg te maken. Alle kinderen brachten hun spullen naar de centrale plek om zich daarna te melden voor het jaarlijkse voetbaltoernooi. Onder begeleiding van Frank Buurmeijer werd het toernooi afgewerkt waarin iedereen steeds in een ander team zat per categorie. Door de steeds wisselende teams waren er uiteindelijk zes individuele winnaars. In de leeftijdscategorie O8/O9 werd Joep Houx 1e en Jezz Steggink 2e. in de categorie O10/O11 was op de eerste plaats geëindigd Ko Kranenberg, hij werd op de voet gevolgd door nummer twee Quint Behrens. In de laatste groep bij de O12/O13 was de winnaar Lloyd Klunnen met als tweede Sven Uiterweerd. Alle gewonnen deelnemers namen hun prijsje in ontvangst.

Na het toernooi konden alle kinderen even hun eigen gang gaan om zich vervolgens te verzamelen voor de fietsroute terug richting onze mooie accommodatie aan de Fanny-Blankers koenweg. Eenmaal bij AZC konden alle kinderen genieten van een hapje (voornamelijk de bamischijf door ‘De Bamiboys’ was in trek) en een drankje. Nadat alle ouders binnendruppelden om hun kinderen weer op te halen kon er genoten worden van een mooie fotoreportage gemaakt door Jurgen van Amerongen, dit was tevens de afsluiting van het pupillenkamp 2023 waarbij zowel begeleiding als pupillen een mooi weekend hebben gehad. De begeleiding sloeg dit leuke weekend af met een hapje en een drankje bij onze trotste sponsoren restaurant Efeze en Café Old Dutch.

Vanuit deze positie willen wij alle vrijwilligers en aanwezige pupillen danken voor dit onvergetelijke weekend. Wij hopen eenieder die volgend jaar weer aanwezig mag en kan zijn wederom te zien, ook hopen wij op extra nieuwe gezichten het komende seizoen!

Roy Sluizeman, Sven Calot, Susanne Beumer, Lieke Goedheer, Esther Uiterweerd, Frank Buurmeijer, Jelle Nieuwenhuis, Jolijn Gerritsen, Kevin Sluizeman, Paul Veldhuizen, Peter Frinking, Niels de Wild, Raymond Steinvoort, Rob Uiterweerd, Sebastiaan Steggink, Jurgren van Amerongen en Felix Mulder.

 

Ga terug naar overzicht