A
Z
C

Royal Antwerp wint Reinier van der Kwast BVO toernooi

Na een zeer geslaagde dag waar het publiek werd verwend met goed voetbal en een uitstekende sfeer tijdens het Reinier van der Kwast O15 BVO toernooi bij AZC, pakte uiteindelijk Royal Antwerp de titel. De grootmacht uit België was in de finale te sterk voor Go Ahead Eagles (1-0).

De Belgen waren de avond voor het toernooi aangekomen in Zutphen. De gastgezinnen stonden woensdagavond voor ze klaar. Blijkbaar zijn ze goed verzorgd, want ze maakten een zeer fitte indruk.

Naast de wedstijden van de betaald voetbalorganisaties werd er ook gedacht aan de G-spelers van AZC. Zo waren de volwassen spelers de gehele dag de teammanager van onder andere ADO den Haag, de Graafschap, FC Den Bosch, Excelsior Rotterdam of FC Dordrecht. Voor de G-jeugd verzorgde de staf van Go Ahead Eagles een geweldige clinic, die werd afgesloten met een onderling potje met de spelers van Go Ahead Eagles. Dat was genieten. Na de opening door de familie van Reinier begonnen rond de klok van 10:00 uur de wedstrijden met aardig wat publieke belangstelling.

Uiteindelijk bleven Go Ahead Eagles en Royal Antwerp als beste over en zij mochten beslissen wie er met de beker vandoor ging. Royal Antwerp mag volgend jaar de titel verdedigen, want ‘the Great Old’ won met 1-0. De voetballers van AZC – die met hun 017 speelde – werd uiteindelijk knap zesde. De ploeg van trainer Bert Landman versloeg FC Dordrecht (2-0) en won in de kruisfinales na strafschoppen van ADO Den Haag. Een zeer knappe prestatie. In het duel om de vijfde en zesde plaats was Excelsior Rotterdam na strafschoppen te sterk voor de Zutphenaren.

Op Hemelvaartsdag 2024 (donderdag 9 mei) volgt de vierde editie van dit evenement. Houd de website in de gaten voor wederom een mooi deelnemersveld.

Ga terug naar overzicht