A
Z
C

Run4Unicef levert bijna € 5000,- op!

Zaterdag 15 december was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding stond vandaag de start gepland van de eerste Run4Unicef. 
Al voor 16 uur stroomden de eerste lopers binnen om hun goedgevulde sponsorenvelop te ruilen voor een stempelkaart.
Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten waarvoor je nou al dat geld hebt opgehaald en die rondjes gaat lopen en daarom was er een korte voorlichting over het werk dat Unicef doet.
Ook wethouder Harry Matser was speciaal gekomen om de kinderen nog even toe te spreken voordat ze de kou gingen trotseren.

Samen met Uni ( de Unicefmascotte ) en de Kerstman werd er eerst een warming up gedaan om de spieren vast een beetje op te warmen. Dit was wel nodig want de temperatuur lag rond het vriespunt.

En dan eindelijk was daar het officiële startschot van de eerste Run4Unicef. De wethouder knalde met het startpistool de ongeveer 120 kinderen de duisternis in. Onwetend wat ze allemaal te wachten stond, en onder luid applaus van de toeschouwers, renden de kinderen weg.

De organisatie, bestaande uit vrijwilligers van Hanzesport, Scouting Karel Doorman en van zvv AZC, had een mooie route uitgestippeld waarbij de lopers diverse hindernissen voor de kiezen kregen. De route was bovendien volledig verlicht met waxinelichtjes zodat de lopers niet konden verdwalen. 

Rondom de route was een gezellige winterse markt met kraampjes met kerstcadeaus en eten en drinken.

Een klein uurtje later werden de lopers, sommige echt met tegenzin, van het parcours gehaald en was de run voor deze groep ten einde. Blije gezichten met rode wangen dromden samen bij de Unox kraam om een welverdiend broodje knakworst op te halen. Hierna lekker opwarmen in de kantine waar nog een leuke bingo werd georganiseerd en waar Nikki voor de kinderen nog een leuke ballon in elkaar knutselde.  

Nu was het de beurt aan de groep 13 t/m 18 jarigen om te beginnen aan hun Run4Unicef. Ook hier waren veel deelnemers en werd door de meesten fanatiek gelopen.

Toen ook deze groep de koude buitenlucht ingeruild had voor de warme kantine kon de organisatie zich bezig houden met opruimen, prijzen voor de beste lopers en hoogste opbrengst en natuurlijk met de totale opbrengst….. De jeugd van Zutphen heeft zich fantastisch ingezet en gezamenlijk een fantastisch bedrag opgehaald;

                                    € 4826,-

De organisatie wil alle lopers, toeschouwers, kraamhouders en de vrijwilligers van de scouting, Hanzesport en AZC danken voor de aanwezigheid en medewerking. 
Speciale dank gaat ook uit naar Combigro, Faldir, Harold Hulleman, Cinemajestic, Christiaan&Ellen Hassink, Freddy Burgers, Korenblik trucks, Boek&Buro, Eastsound, Kraamverhuur Zutphen, catering Zutphen, partyverhuur Brummen, de organisatie van Roparun en de Zutphense scholen.

Graag tot volgend jaar!

De organisatie ( Ellen, Sofia, Vera, Fanny, Paul, Ed, Ron, Anno )

Klik hier voor meer foto’s

Ga terug naar overzicht