A
Z
C

Spectaculair jubileumweekend AZC

AZC heeft afgelopen weekend op spectaculaire wijze haar 105-jarig bestaan gevierd. Het hoogtepunt was de feestavond in de kantine met de band MillStreet. De bijna 300 bezoekers gingen helemaal uit hun dak.

Het is bij onze club een goed gebruik dat er voor elk wat wils is als er iets te vieren valt. Het jubileumweekend begon dan ook al op zaterdagochtend met activiteiten voor de jeugdleden. Dat was voor hen tevens de openingsdag van het seizoen 2023-2024. Verdeeld over drie groepen kregen de spelers en speelsters samen met hun ouders/verzorgers een welkom in de kantine. Na een kort welkomstwoord zochten de teams een plekje op het complex om het JSP (Jeugdsponsorplan)-tenue in ontvangst te nemen, te passen en eventueel direct te ruilen bij Annemieke van de kledingcommissie. De resterende tijd werd benut om kennis te maken met eventuele nieuwe teamgenoten, met de vereniging, om afspraken te maken voor het nieuwe seizoen en eventuele vragen die er waren te beantwoorden.

Activiteiten jeugd

Daarna was het tijd voor het spektakel. Ter ere van het jubileum was er een boeiend programma in elkaar gezet. Onder de kundige en enthousiaste leiding van de mannen van Hijnen Events (www.hijnenevents.nl) gingen de teams de strijd aan met Bubbel Voetbal, Archery Tag en Laser Game. Het was een fantastische dag met mooi weer en heel even een klein buitje. Maar dat kon de pret absoluut niet drukken.

Feestavond

Terwijl de jeugdige AZC’ers hun laatste pijlen verschoten, arriveerde de crew van MillStreet op het complex om op het grote podium in de kantine alles voor het feest op te bouwen. Het werd een grandioze avond, die begon met de huldiging van Jan Itjang en Hein Franke. Zij hebben afscheid genomen als voorzitter respectievelijk secretaris van de commissie Voetbal en zijn vanwege hun grote inzet voor de vereniging benoemd tot lid van verdienste.
Daarna was het de beurt aan MillStreet om los te gaan. In drie sets van 50 minuten  speelde de band in een razend tempo en met heel veel dynamiek allemaal pop, rock dance en party hits. De interactie met het publiek was ronduit geweldig. Tijdens de eerste set voelde je al aan het enthousiasme van de bandleden en het publiek dat het een topavond ging worden. En dat werd het ook. Vooral tijdens de laatste set gingen alle remmen los en stond bijna niemand in de kantine nog stil.
Tussen de sets van MillStreet door was er ook nog een optreden van Jeffrey Heesen, met wie luidkeels werd meegezongen. En tot grote hilariteit van de hele kantine maakte ook het duo Jan Dieperink en Wijnand Calot nog zijn opwachting. Gekleed in AZC-shirt zongen ze het clublied. Zoals gebruikelijk niet helemaal zuiver, maar daar maalde niemand om.  

Barbecue seniorenclub

Zondagmiddag was er tot slot de barbecue van de SCA, onze seniorenclub. Maar liefst honderdvijftig aanwezigen genoten in een stralende zon (onder de parasols) van elkaars gezelschap en een hapje en een drankje, waarbij de barbecue werd verzorgd door spelers van de selectie.   

Al met al was het weer een schitterend weekend. Kijk maar naar de prachtige foto’s van Freddy Burgers, die weer voor zich spreken.

Dank weer aan alle vrijwilligers die ons hier weer mee geholpen hebben!

Ga terug naar overzicht