A
Z
C

Stadsderby publiekstrekker tijdens Super Sunday bij AZC

Op zondag 10 september staat er een heuse Super Sunday op het programma bij AZC. Naast de hoofdwedstrijd tussen AZC en De Hoven spelen ook het vrouwenteam en het vierde elftal deze dag een thuiswedstrijd tegen deze club. Omdat ook het tweede elftal thuis speelt (tegen Schalkhaar) belooft het een bomvolle en mooie voetbaldag te worden bij AZC.

Voor het eerste elftal staat aankomende zondag de stadsderby tegen De Hoven op het programma. Het is de tweede bekerwedstrijd voor het elftal van trainer Tom Polman. Afgelopen dinsdag werd Basteom in Steenderen met speels gemak opzij gezet (1-6), zonder dat AZC zelf tot groots voetbal kwam. De vraag blijft hoe AZC er nu daadwerkelijk voorstaat. In oefenwedstrijden tegen tweede- en derdeklassers boekten de blauw-witten wisselende resultaten. Daarnaast gaan er nog een aantal spelers op vakantie of zijn juist net terug van hun plezierreis. Daardoor is het lastig voor Tom en assistent-trainer Frank Buurmeijer om toe te werken naar een vaste formatie. Het blijft tot aan de competitiestart puzzelen.

De Hoven

De tegenstander van zondag liep vorig seizoen op het nippertje promotie naar de vierde klasse mis. In de finale van de nacompetitie ging De Hoven onderuit tegen Voorst (0-2). Dit seizoen hoopt de ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Marcel Gerrist een nieuwe gooi te doen naar promotie. Vorige week ging De Hoven met 0-2 onderuit tegen Loenermark. Maar in een stadsderby komen er andere krachten vrij en AZC kan er dan ook vanuit gaan dat het een tot op het bot gemotiveerd De Hoven tegenover zich krijgt.

In het seizoen 2020-2021 troffen beide formaties ook in de bekercompetitie. AZC was toen in De Hoven met 1-8 te sterk door doelpunten van Niek Ruumpol (3), Lars van Roon (2), Felix Mulder, Jordi Weimer en Youri de Wilde.  

Super Sunday

Zoals gezegd is er komende zondag veel te doen op het AZC-complex. Zo spelen naast het eerste elftal om 11:00 uur ook het vrouwenteam en AZC 4 tegen De Hoven. Op hetzelfde tijdstip komt het tweede elftal in actie tegen Schalkhaar. Kom je ook een kijkje nemen? Met het oog op het mooie weer is er een buitenbar geregeld, dus er is dus ook genoeg verkoeling aanwezig. Tot dan.

Ga terug naar overzicht