A
Z
C

Stormachtige Run4Unicef

Zaterdag 14 december werd voor de 2e keer de Run4Unicef gelopen. Zutphen Actief had in samenwerking met Hanzesport, scouting Karel Doorman en Zvv AZC  een mooi parcours uitgezet achter en door de Hanzehal. De kinderen die mee deden waren de afgelopen weken druk geweest met het binnen halen van sponsoren en ontvingen bij afgifte van het sponsorgeld hun stempelkaart.

In een goed gevulde kantine van AZC heette de organisatie iedereen welkom en werd begonnen met een voorlichting over Unicef. De kinderen kregen te horen dat er veel kinderen in de wereld op de vlucht zijn of nauwelijks wat te eten hebben. Dit maakte veel indruk en de motivatie om te gaan lopen voor Unicef nog groter.

Na een gezamenlijke warming-up was het tijd voor de start. Onder luid applaus werden de kinderen weggeschoten en konden ze het, door waxinelichtjes sfeervol verlichte parcours, verkennen. Onderweg kwamen de kinderen over stormbanen en andere hindernissen. Een deel van de route liep door de Hanzehal waar ook allemaal obstakels stonden opgesteld.

Voor de Hanzehal was een kleine maar gezellige winterfair met diverse kraampjes ingericht.De route liep langs de kerstmarkt en de kinderen werden vanuit daar enthousiast toegejuicht door ouders en andere belangstellenden.

Helaas nam tijdens de run de windkracht zodanig toe dat de organisatie moest besluiten om de sponsorloop eerder te beëindigen. Dit tot grote teleurstelling van de lopers maar veiligheid staat nou eenmaal voorop.De nat geregende kinderen konden zich in de kantine opwarmen met een drankje een lekker broodje en ter afsluiting werd er nog bingo gespeeld waar leuke prijzen mee te winnen waren. Ook werden de prijzen uitgereikt voor de deelnemers die het meeste geld voor Unicef hadden opgehaald. Dit waren Simeon Hengeveld en Filemon Gilhaus.

De organisatie is blij dat er, ondanks het slechte weer, toch nog veel kinderen hebben meegedaan waardoor er een mooi bedrag naar Unicef overgemaakt kan worden.

Dank aan Henk Vreeman van de Hanzehal, Wil Suykerbuik van Eastsound, Jan Wassink, Freddy Burgers, Veldwijk kerstbomen, alle kraamhouders, de sponsoren van de prijzen, De roparun organisatie, De Ruif, Harold Hulleman, gemeente Zutphen, Huurhoeftnietduur, de scholen in Zutphen en Warnsveld, Unicef, alle vrijwilligers van Hanzesport, scouting en AZC, de werkgroep Run4Unicef 2019 ( Ellen Hassink, Fanny Luyken, Vera Dos Santos, Sophia van Embden, Lot Former, Paul Veldhuizen, Ron Kwakkelaar, Edwin Sprengers ) en natuurlijk alle deelnemers en bezoekers.

Wilt u ook iets bijdragen aan Unicef? Klik dan hier.

Ga terug naar overzicht