A
Z
C

Streekderby met Brummen decor voor kampioenswedstrijd AZC

Op maandag 6 juni volgt de climax in de derde klasse D. AZC gaat in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op bezoek bij Brummen. De thuisploeg maakt zich op voor hun laatste wedstrijd als zondagclub, terwijl de Zutphenaren aan een punt genoeg hebben om zich tot kampioen te kronen. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een zinderende apotheose tijdens deze streekderby.

Na de moeizame winst op Albatross (1-0) heeft AZC nog één punt nodig om het kampioenschap op te eisen. Een mogelijke titel zou de bekroning zijn op een ijzersterke reeks na de coronabreak. Waar de formatie van trainer Tom Polman voor de winterstop vaak nog als los zand opereerde, staat er sinds de hervatting een hecht team die moeilijk te verslaan is. Dit vormt toch wel de basis van de knappe inhaalrace op Robur et Velocitas. De beloning moet maandag volgen wanneer AZC op bezoek gaat bij Brummen. De vraag is hoe AZC aan de aftrap verschijnt. Kampioenswedstrijden zijn zelden goed en de ploegen staan vaak stijf van de spanning. De Zutphenaren hebben in ieder geval tijdens de laatste twee wedstrijden tegen Robur en Albatross laten zien dat zij goed met de druk kunnen omgaan. De blauw-witten moeten nog één keer alles geven om het seizoen waardig af te sluiten. Bij een nederlaag is AZC hoogstwaarschijnlijk ‘veroordeeld’ tot de nacompetitie. Normaal gesproken wordt de nacompetitie gezien als een toetje, maar voor AZC zou het nu een bedorven achterafje zijn. Genoeg reden dus om dit te voorkomen.

Brummen

Zoals gezegd komt de thuisploeg maandag voor het laatst als zondagclub binnen de lijnen. De Brummenaren hebben een feestprogramma samengesteld om hierbij stil te staan. De ploeg van trainer Djordi van der Hoop is er dan ook alles aan gelegen om een mogelijk feestje van AZC te verstieren en zelf goedgemutst het feestgedruis in te gaan. Brummen kent bovendien een uitstekend seizoen. De geel-blauwen hadden handhaving als doelstelling en dit werd al in een vroeg stadium bewerkstelligt. De dorpsclub staat momenteel op een zesde plaats en mag nog zelfs dromen van een periodetitel. Wel moet Brummen dan met 5-0 winnen van AZC en is het daarbij ook nog afhankelijk wat Overwetering doet.

Historie

Brummen en AZC zijn elkaar in het recente verleden niet vaak tegengekomen. De laatste ontmoeting in competitieverband dateert uit het seizoen 2019-2020. AZC won deze wedstrijd met 0-1 door een doelpunt van Luc Wassink. De heenwedstrijd dit seizoen eindigde in een 2-0 overwinning voor AZC. Ronahi Aksan maakte beide doelpunten voor de Zutphenaren.

Kom naar Brummen

AZC kon de laatste wedstrijden rekenen op de steun van vele AZC’ers. Daarom roepen spelers en staf iedereen op om naar Brummen af te reizen. Een grote supportersschare kan AZC net dat beetje extra geven. De wedstrijd begint maandag om 14:00 uur en staat onder leiding Tom Schenk. Kom ook en schreeuw AZC naar de titel. We rekenen op jullie komst!  

Ga terug naar overzicht