A
Z
C

Succesvol Unicef Jubileum toenooi

Op zaterdag 9 juni vond het AZC Unicef Jubileum Toernooi plaats, ter ere van het honderdjarig bestaan van de club.
Acht teams, waaronder AZC O17 streden op deze sportieve dag om de eerste plaats. Daarnaast namen de volgende clubs deel: ADO Den Haag, De Graafschap, Go Ahead Eagles, HHC Hardenberg, SBV Excelsior, VVV-Venlo en Warnsveldse Boys. De BVO’s traden aan met hun Onder-15 teams, terwijl de amateurteams speelden met hun Onder-17 teams.
Alle opbrengsten van het toernooi waren bestemd voor Unicef. Zo was er een loterij, waarbij onder andere shirts van de deelnemende teams te winnen waren en werden er broodjes gezond en vers fruit verkocht voor het goede doel.

De dag werd feestelijk geopend met een presentatie van de deelnemende teams. Aan elk team was een G-voetballer gekoppeld die de vlag van de club droeg en gedurende de dag in tenue met het team meeliep. Tijdens de lunchpauze was er een clinic voor de G-voetballers verzorgd door Martijn Meerdink.

Na de lunch, waarbij alle teams aan lange tafels in de kantine genoten van pasta, werden de kruisfinales en wedstrijden om de plekken 1 t/m 8 gespeeld. In de halve finale zorgde AZC voor een stunt door ADO Den Haag uit te schakelen na penalty’s. De Graafschap won in de halve finale van Warnsveldse Boys, waardoor de finale werd gespeeld door AZC en De Graafschap. Onder grote publieke belangstelling won De Graafschap de finale met 2-0 en werd de winnaar van het toernooi.