A
Z
C

Trainingen jeugdteams worden weer hervat!

Wekenlang lag het AZC complex er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Maar nu zien wij het eerste lichtpuntje om de verenigingsactiviteiten weer voorzichtig op te kunnen starten: deze week heeft het kabinet besloten dat jeugd tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar vanaf woensdag 29 april weer georganiseerd en beheersbaar mag gaan trainen. Vertaald naar de AZC teams zijn dit, de G-jeugd, MO17 & MO19, JO07 t/m JO13 en JO14 t/m JO19.

Wij hanteren hiervoor de richtlijnen die in het protocol van het NOC*NSF staan. Lees dit goed door a.u.b., en handel hiernaar! Op het complex staan de looproutes aangegeven en bij de poort zal een herkenbare Corona-coördinator staan die erop toe zal zien dat de richtlijnen gevolgd worden en om eventuele vragen te beantwoorden. Ouders, verzorgers mogen niet op het complex komen. Fietsen worden gestald buiten het complex op de eerste rij parkeervakken op aanwijzing van de Corona coördinator (blauw/wit wissel vak). Hier mag dus niet door auto’s geparkeerd worden! De Hoofdingang is de ingang tot het complex en de ‘ambulance’ doorgang is de uitgang, hierdoor zijn gescheiden looproutes gecreëerd, zodat spelers die komen voor een training, de spelers die naar huis gaan elkaar niet hoeven te passeren.

De spelers komen niet eerder dan 10 minuten voordat de training begint op het AZC complex, en trekken op het veld de voetbalschoenen aan. Het toiletgebruik kan alleen in uiterste noodgevallen en er kan geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers. Omdat veld 3 momenteel aan groot onderhoud onderhevig is, zal er getraind worden op veld 1 en 2. De trainingstijden blijven grotendeels gelijk. Met uitzondering  van:

  • MO17 Di/Do   17.30 – 18.45
  • JO19-1 Ma/Do 20.00 – 21.15
  • JO19-2 Di/Do   20.00 – 21.15

Dit is nodig om voldoende ruimte te creëren i.v.m. de 1,5 meter richtlijn voor de Jeugd ouder dan JO13.

De trainers zijn over het hervatten van de training gepolst en het kan zijn dat zij om een geldige reden geen training kunnen geven. Wij zullen dan gaan kijken of we een passende oplossing kunnen bieden. De betreffende teams zullen hierover ingelicht worden.

Wij blijven jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden over de laatste ontwikkelingen omtrent de trainingen. Houdt zoveel mogelijk de social media kanalen in de gaten, of neem contact op met de betreffende coördinator.

Met vriendelijke groeten,

Jan Itjang
VZ Commissie Voetbal
voetbal@azczutphen.nl

 

Ga terug naar overzicht