A
Z
C

Vernieuwing velden AZC

Vernieuwing van het derde (en later eerste) veld

Onze voetbalvelden zijn dringend toe aan vernieuwing. Ook hebben we met de huidige velden onvoldoende trainings- en speelcapaciteit. Daarom heeft de gemeente Zutphen besloten om dit jaar het eerste en het derde veld te vernieuwen bij Zvv AZC. Sinds 30 april wordt er inmiddels gewerkt aan veld 3.
De grootste verandering is op veld 3. Daar komt een hybride veld (combinatie van kunstgras en gewoon gras) op een ondergrond van lava. Daarnaast krijgt veld 3 veldverlichting (in de vorm van LED-verlichting zodat we nog duurzamer zijn) en komt er een grotere uitloop aan de zijkanten. Om veld 3 optimaal te kunnen gebruiken wordt het hybride veld aangelegd met uitneembaar doel, zodat ook de trainingsstrook beter gebruikt kan worden.

Veld 1 krijgt vanaf medio juni een nieuwe O2-grasmat (gras op een ondergrond van lava). Veld 3 is naar verwachting begin september weer bespeelbaar; veld 1 naar verwachting medio oktober.

De komende maanden hebben we dus minder velden beschikbaar. Dat betekent passen en meten om alle wedstrijden, trainingen en activiteiten tot medio oktober te kunnen laten doorgaan. Het is fijn als iedereen meewerkt, zodat we vanaf het najaar beschikken over twee volwaardige trainingsvelden (veld 2 en 3) en drie volwaardige wedstrijdvelden.

Bestuur Zvv AZC

 

 

Ga terug naar overzicht