A
Z
C

Vitaal Hanzepark officieel geopend

Het Vitaal Hanzepark in Zutphen is vrijdag 28 oktober officieel geopend door wethouder Eva Boswinkel. Op het terrein van voetbalvereniging AZC en atletiekvereniging Hanzesport kunnen nu ook niet-leden komen bewegen en sporten. De initiatiefnemers hebben bootcamptoestellen, een multifunctioneel sportcourt, twee jeu de boules banen en een beweegtuin voor ouderen aangelegd. Ook organisaties, zoals  zorginstellingen en scholen, kunnen straks gebruik maken van de nieuwe accommodatie. Het Vitaal Hanzepark is voor leden van de verenigingen en bewoners van de wijk Noordveen toegankelijk tijdens de openingstijden van de verenigingen.

“We hebben hiermee een goede basis neergelegd en hopen veel nieuwe wijkbewoners te mogen ontmoeten op ons sport- en beweegpark”, vertelt Anno Waterlander, coördinator van het Vitaal Hanzepark. Bij de opening benadrukte wethouder Eva Boswinkel ook de sociale functie van het Vitaal Hanzepark:  “Sportverenigingen zijn belangrijk voor het sociale netwerk. Met deze uitbreiding van de mogelijkheden om te sporten en te bewegen, gaan ook meer mensen elkaar ontmoeten en dat is van grote waarde”.

Samenwerking

Na jaren van voorbereiding is het Vitaal Hanzepark nu grotendeels gerealiseerd. Het is vanaf het begin een samenwerking geweest van meerdere partijen. Naast de voetbal- en atletiekvereniging is het park tot stand gekomen in nauwe samenwerking met scoutinggroep Karel Doorman, maar ook met nabijgelegen sportschool Personall Fit, wijkteam Noordveen Zutphen en welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen. Bekijk hier meer foto’s van de opening.

Meer informatie

Meer over de activiteiten en de mogelijkheden tot gebruik van het sportpark kunt u lezen op de website van het Vitaal Hanzepark: www.vitaalhanzepark.nl

Ga terug naar overzicht