A
Z
C

Voetbalgala grandioze afsluiting jubileumjaar

Een jaar geleden keek menig AZC’er rond deze tijd reikhalzend uit naar het naderende jubileumjaar. Een jaar dat bomvol was gepland met activiteiten. En wat is het jaar voorbijgevlogen. Afgelopen zaterdag was het voetbalgala het spetterende sluitstuk. In een uitpuilende kantine ontspon een spetterend feest en daarmee werd het jubileumjaar in stijl afgesloten.  

Goed voor elkaar
De organisatie had weer flink uitgepakt om de kantine om te toveren tot een chique balzaal.  Maar niet alleen de organisatie had hun best gedaan. Ook de gasten bespaarden kosten noch moeite om zich in prachtige jurken of chique pakken te hijsen. Achter de bar stonden leden van korfbalvereniging KVZ  die de gasten op hun wenken bedienden. Daarnaast waren de hapjes weer van bovengemiddeld niveau. Verder stond er in de zaal een podium opgesteld waar deze avond de  band Prima Vista en zager Wesley Klein optredens verzorgden. Kortom, de organisatie had de zaakjes weer prima voor elkaar. Hulde! 

Opening            
Na een spetterend openingsfilmpje nam spreekstalmeester Ronnie Brinkerhof de microfoon tot zich en heette iedereen van harte welkom. Ronnie vertelde de aanwezigen hoe de avond tot op zekere hoogte ingevuld zou worden.

Best gekleed
Daarna was het tijd voor de verkiezing van de best geklede man en vrouw. De vakjury had zich aan een grondige vleeskeuring onderworpen en kwamen tot een unanieme beslissing. Guido Kuipers en Cher van Hardeveld kroonden zich tot modekoning en -koningin van dit gala.

Talent  
Vervolgens was het tijd voor de verkiezing van talent van het jaar. Nick Hagenbeek mocht deze prijs uitreiken en toverde naam van Luc Wassink uit de enveloppe. Nick was in de jeugd trainer geweest van Luc en roemde Lucs scorend vermogen. Luc kreeg tijdens op zijn beurt tijdens zijn speech de lachers op zijn hand door zogenaamd een briefje uit zijn zak te toveren waar geen letter op stond.
AZC 2
Niemand minder dan Jorg Heemskerk werd verkozen tot beste speler van AZC 2. Daarmee troefde de captain Jerell Heuvelink en Onur Köse af. Jorg is al jaren één van de stabiele factoren in het elftal van trainer Jeroen Hondelink. Vanwege een nieuwe baan verhuist is Jorg naar Rotterdam verhuisd, waardoor trainen het komende half jaar wat moeilijker zal gaan. Jorg bedankte – zoals een echte aanvoerder betaamd – op zijn beurt zijn teamgenoten. Na de prijsuitreiking mocht Prima Vista voor het eerst haar vocale kunsten etaleren. 
Speelster van het jaar
Na de eerste sessie van Prima Vista was het tijd voor de laatste twee verkiezingen: die van de dames en van AZC 1. Michelle van Huizen werd verkozen tot beste voetbalster van AZC.
Lars voetballer van het jaar
Toen was eindelijk de apotheose van de verkiezingen aangebroken: AZC 1 voetballer van het jaar. De genomineerden waren Lars van Roon Joost Alferink en Michael Beltman. Uiteindelijk werd aanvoerder Lars tot voetballer van het jaar gekozen. Dat Lars liever zijn voeten laat spreken blijkt uit zijn korte speech. Hierna was het party time!  
Wesley Klein
Tussen de bedrijven door verzorgde Wesley Klein een sprankelend optreden. De zanger kreeg de dansvloer helemaal vol en aan de deinende menigte te zien was het een goede keus om hem voor dit gala te strikken. Wat een gekkenhuis! Ook Prima Vista zorgde voor een volle dansvloer waar de gasten tot op het laatste moment werden vermaakt.
You’ll never walk alone
Absoluut hoogtepunt van het gala was het slotstuk. Op de klanken van You’ll never walk alone figureerden veel AZC’ers in een videoclip. Met dit lied werd het jubileumjaar officieel afgesloten. Deze song werd uit volle borst meegezongen en dit zorgde voor de nodige kippenvelmomentjes.

Voldaan
Na deze climax kam het gala dan ook echt ten einde. Moe, maar voldaan vertrokken veel feestgangers huiswaarts. Anderen togen richting de stad voor een afterparty. De organisatie kan wederom terugkijken op een meer dan geslaagd gala. Het blijft knap om nog steeds verrassend uit de hoek te komen. Iedereen was zeer enthousiast en aan de bedrijvigheid op de dansvloer te zien heeft iedereen zich meer dan uitstekend vermaakt. Op naar volgend jaar! 

Ga terug naar overzicht