A
Z
C

Voorbeschouwing: AZC hervat competitie bij Turkse Kracht

Na bijna drie maanden hervat AZC 1 de competitie met een uitwedstrijd bij Turkse Kracht uit Deventer. Een goede herstart is uitermate belangrijk voor de ploeg van trainer Tom Polman, wil het de titelaspiraties niet definitief in de ijskast zetten.

AZC begon voortvarend aan de competitie met zes overwinningen op rij. Daarna kwam er zand in de motor en volgden er twee remises en een nederlaag. Hierdoor staat AZC momenteel op de tweede plaats in 3D op vier punten van koploper Robur et Velocitas.

Vraagtekens

Het is onduidelijk hoe ons vlaggenschip er momenteel voor staat. Na de winterstop speelde AZC drie oefenwedstrijden, waarbij elke wedstrijd nieuw huiswerk opleverde. Daarnaast worden de Zutphenaren geplaagd door blessures en coronaperikelen in de selectie. Het is dus de vraag op welke spelers trainer Polman aanstaande zondag kan rekenen.

Over Turkse Kracht

Turkse Kracht kende een moeizame seizoenstart met vijf wedstrijden zonder zege. Ook zag het trainer Jacob Ensing wegens privéomstandigheden vertrekken. Ensing is inmiddels opgevolgd door Özgür Dayioglu. De Rielerenkbewoners streven er naar om een stabiele derdeklasser te worden. Een overwinning op AZC zou de Deventernaren een stapje in de juiste richting zetten.

Historie

AZC en Turkse kracht zijn elkaar in het verleden nauwelijks tegengekomen. Vorig seizoen speelden beide formaties in Deventer wel tegen elkaar. AZC won toen met 2-6  en dit bleek later de laatste wedstrijd van het seizoen te zijn omdat deze door het coronavirus werd afgebroken.  AZC komt sowieso goed voor de dag in Deventer. De laatste vier edities werden allemaal een prooi voor AZC. Laat dit absoluut geen reden zijn voor onderschatting, want AZC zoekt momenteel nog naar de juiste vorm.

Kom ook!

De wedstrijd op sportpark Het Rielerenk begint zondag om 14:30 uur. We hopen dat – net als altijd – veel AZC’ers de hoofdmacht nareizen, want ons publiek kan AZC vaak in moeilijke fases over het dode punt heen tillen. Tot dan!   

Ga terug naar overzicht