A
Z
C

AZC 1 speelt gelijk tegen ABS 1

AZC is er niet in geslaagd om van ABS te winnen. In een troosteloze ambiance moest de thuisploeg de punten delen met de gasten uit Bathmen: 1-1.

Deze zondag moest AZC, omdat het hoofdveld was afgekeurd zonder de geblesseerden Lars van Roon en Niek Ruumpol en de zieke Quentin Joseph  op het kunstgrasveld aantreden tegen het laag geklasseerde ABS. Omdat AZC beschikt over een brede selectie was trainer Tom Polman er toch weer in geslaagd een degelijk elftal op de been te brengen.

AZC begon de wedstrijd gedreven. Met goed en snel combinatiespel zette men de tegenstander direct onder druk. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor ABS direct gevolgd door een kans voor Luc Wassink. Beide kansen werden echter om zeep geholpen.

AZC bleef de bovenliggende partij, hetgeen resulteerde in een mooi afstandsschot van buiten de zestien van Sven Calot, dat echter rakelings naast ging.

Toch dacht ABS na een kwartier spelen door een counter de openingstreffer te maken, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Direct hierop volgde een vloeiende aanval van AZC gevolgd door een mooie dieptepass op Mika Dekker, die echter in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Ook nu werd de penalty weer genomen door Luc Wassink, maar helaas miste hij nu een keertje.

AZC voerde het tempo nog wat op en kregen ondanks het stug verdedigende ABS een aantal goede kansen en hadden het verdiend om ruim op voorsprong te komen. Echter men was niet in staat om de geboden kansen te verzilveren.  ABS stelde hier behoudens een enkele counter weinig tegenover en men liet met dit vertoonde spel duidelijk blijken niet te willen verliezen en tevreden zouden zijn met een punt. In de 40e minuut kreeg Stijn Hagemans nog een mooie kans om te scoren maar zag zijn inzet verloren gaan door ook nog maar net naast te schieten. Vlak voor rust werd Luc Wassink vastgehouden en over de knie genomen binnen de 16-meter, maar hier werd tot ieders verbazing niet voor gefloten. Hierdoor werd AZC de mogelijkheid ontnomen om op de zo verdiende 1-0 te komen.

Na de thee trad AZC met dezelfde elf aan als voor rust en bleef de wedstrijd domineren, waardoor halve wege de tweede helft Felix Mulder na een mooie solo de goed spelende Saul Campbell in staat stelde om met een prachtig afstandsschot de 1-0 te maken. Hierna volgden er nog een handvol kansen om de score op te kunnen voeren, waaronder een kans voor Luc Wassink, waarbij de paal jammer genoeg in de weg stond. Een beter en dominerend AZC – die best een leuke wedstrijd hebben laten zien – kreeg in de 80ste minuut het lid toch nog op de neus, doordat ABS nog wist te scoren en de eindstand op 1-1- werd bepaald.  In de slotfase werd Onur Köse nog vervangen door Ronahi Aksan. Maar ook dit mocht niet meer baten en verspeelde AZC alsnog twee kostbare punten.

Er resteren AZC – als de KNVB niet besluit de winterstop eerder in te laten gaan – nog twee uitwedstrijden, waarin zij hopelijk wat meer geluk mogen hebben dan vandaag.

Toon Luijken

Ivm een kort vakantie tripje van onze huis fotograaf zijn er van deze wedstrijd helaas geen foto’s.