A
Z
C

AZC bekert verder na winst op Loenermark

AZC heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Tom Polman was zondag in eigen huis te sterk voor Loenermark (4-2), waardoor de Zutphenaren bovenaan in de poule eindigden. Of AZC daarmee ook klaar is voor de competitiestart moet zondag blijken tijdens de derby met Warnsveldse Boys.

Het afgelopen weekend stond in het teken van teambuilding. De gehele selectie van AZC (het eerste, tweede en derde elftal) was dit weekend samen, deed verschillende activiteiten en maakte het Zutphense nachtleven onveilig. Het was een groot succes, maar de resultaten op zondag vielen tegen. Zowel het tweede als derde elftal verloren hun wedstrijd. Het vlaggenschip moest daarom de eer hoog zien te houden.

Loenermark graaft zich in

Loenermark had ook de eerste twee wedstrijden weten te winnen, dus de groepswinst stond op het spel. En net zoals in de vorige bekerwedstrijden groef ook deze vierdeklasser zich massaal in en gokte daarbij op de counter. AZC had dan ook veelvuldig de bal, zonder dat het in de openingsfase tot grote kansen kwam. Na ruim een kwartier spelen opende Luc Wassink het bal. Nadat hij even daarvoor een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel, was Luc nu het eindstation van een soepel lopende aanval. Niet veel later verdubbelde Felix Mulder de marge. De snelle aanvaller werd de diepte in gestuurd en met een bekeken boogbal verschalkte hij de doelman: 2-0. Nog geen minuut later kwam Loenermark alweer terug in de wedstrijd. De AZC-defensie zag er niet goed uit en de gasten wisten een twee-tegen-een-situatie goed uit te spelen: 2-1.

Nog twee goals voor rust

De eerste helft bleef aantrekkelijk. AZC combineerde er lustig op los, terwijl Loenermark slechts kon tegenhouden. Vlak voor rust bracht Stijn Hagemans de marge via een benutte strafschop weer naar twee: 3-1. Maar niet veel later maakte Loenermark er toch weer een wedstrijd van. Uit een hoekschop kon een Loenermark-speler geheel vrij de 3-2 binnenkoppen. De wijze waarop AZC de doelpunten tegen krijgt blijft toch een zorgenkindje.

AZC mist vele kansen

Na de thee was het wederom AZC dat de klok sloeg. De thuisploeg creëerde kans op kans, maar de bal wilde er niet in. De gasten konden uit een spaarzame tegenstoot zelfs op gelijke hoogte komen, maar de inzet van de Loenermark-aanvaller belandde op de paal. Niet veel later bracht invaller Jacco Verstraten met een fraai afstandsschot de 4-2 op het scorebord en besliste daarmee de wedstrijd. Hierna kregen de Zutphenaren nog een aantal grote kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Zondag derby tegen Warnsveld

Door de overwinning zit AZC dus in de koker voor de knock-outfase van de beker. Aanstaande zondag start de competitie met direct een ‘kraker van jewelste’, zoals ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen zou zeggen. AZC gaat dan op bezoek bij Warnsveldse Boys. Gelijk een derby dus. De vraag blijft echter hoe AZC er daadwerkelijk op staat. De tegenstanders in de bekercompetitie waren simpelweg geen goede referentiekader voor wat voor tegenstand AZC in de reguliere competitie kan verwachten. Zondag weten we meer!

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Raymond Steinvoort (Mark ter Horst), Quentin Joseph, Lars van Roon, Sven Calot, Siem Landman (Jacco Verstraten), Stijn Hagemans (Necati Taskoparan), Felix Mulder, Mika Dekker (Jamiro Steenbergen), Luc Wassink, Joey Steenbergen (Jarne Dekker).

Ga terug naar overzicht