A
Z
C

AZC blijft koploper na remise in Laren

Met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan blijft AZC na het bezoek aan nummer twee Witkampers de koploper in 3B. In het altijd beladen duel tussen AZC en Witkampers was AZC grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Na afloop was Witkampers het meest tevreden over de uitslag, al kon AZC ook leven met een puntendeling (0-0).

Op het prima bespeelbare veld lieten beide ploegen goed voetbal zien, echter van beide kanten zonder veelal gevaarlijk te worden. Het sterke middenveld van AZC – met deze middag de stille kracht Jacco Verstraaten als beste man van het veld – domineerde. Met Jacco, Siem Landman en Stijn Hagemans beschikt AZC over een uitstekend middenveld. Dit middenveld staat voor goed en mooi voetbal in combinatie met veel werklust. Niet te beroerd om vuile meters te maken.  De technisch zeer vaardige Stijn sluit aan naar de spits, de slim spelende Siem zorgt met lepe steekballen en strateeg Jacco als controleur.

Weinig kansen  

Met dit gegeven in het achterhoofd wilde Witkampers het gevecht op het middenveld ontwijken en zette hun spitsen veelal aan het werk door ze van achteruit snel in de spelen. De achterhoede van AZC wist hier goed mee om te gaan en gaf weinig weg. En dan hebben de Zutphenaren als slot op de deur nog altijd met Nardo van den Broek een prima keeper in huis.Ook AZC kreeg zelf weinig ook kansen. Een prima inzet van Joey Steenbergen werd door de goede keeper van Witkampers onder uit de hoek geranseld. Behoudens een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt kon de thuisploeg ook weinig gevaar stichten.

Stormram

Ook de tweede helft leverde weinig spectaculaire momenten voor de goals op. Totdat stormram Luc Wassink aan het front verscheen. De wederom goed spelende Felix Mulder zakte vanuit de spits een linie om iets meer ruimte te krijgen. Deze wissel wierp meteen zijn vruchten af. Een schot van Felix kon door de keeper maar net verwerkt worden door de bal voor de voeten van Luc te boksen. Luc bedacht zich geen moment en schot deze moeilijke bal onberispelijk binnen. De AZC aanhang ging helemaal uit zijn dak van blijdschap. De grensrechter van Witkampers gooide echter roet in het eten door onterecht (zie foto) voor buitenspel van Luc te vlaggen. De scheidsrechter kon helaas niets anders dan dit signaal over te nemen. Even later volgde nog een goede actie van Luc, die wederom op spectaculaire wijze door de keeper werd gepakt. Zodoende prijkte er na 90 minuten de brilstand op het scorebord.

AZC liet vanmiddag laten zien waarom het tot de topploegen in 3B behoort. Klein puntje van kritiek: joekel die vrije trappen eens keihard op die goal in plaats van die zogenaamd slimme balletjes. Die zijn veel te zacht. Evenals onze corners, die veel strakker kunnen. We hebben een assistent trainer, Frank Buurmeijer, die daar een meester in was. Ga daarmee aan de slag.

Aanstaande zondag laatste wedstrijd voor de korte winterstop: AZC- Orderbos 14:00 uur.  

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip (Raymond Steinvoort), Lars van Roon Luc Wassink), Mark ter Horst, Sven Calot, Jacco Verstraaten, Siem Landman, Stijn Hagemans, Ronahi Aksan, Felix Mulder, Joey Steenbergen.

Ga terug naar overzicht