A
Z
C

AZC doet aan klantenbinding tegen VVO

Ook de derde competitiewedstrijd werd een pooi voor AZC. De ploeg van trainer Tom Polman was met 0-5 te sterk voor VVO. De basis voor de ruime zege werd gelegd in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Met wervelend aanvalsspel kreeg de thuisploeg alle hoeken van het veld te zien en prijkte er een 0-3 voorsprong op het scorebord.

Na twee overtuigende overwinningen stond ditmaal de lastige uitwedstrijd tegen VVO op de rol. De formatie uit Velp streed vorig seizoen lange tijd mee om promotie, dus AZC kon deze middag de borst natmaken. In vergelijking met een week eerder had Tom had een plek in de basis ingeruimd voor Jacco Verstraten. Dit ging ten koste van de jarige Luc Wassink.

Geweldige start

AZC begon uitstekend aan de wedstrijd. De Zutphenaren gaven de thuisploeg geen moment de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Door volop druk op VVO te zetten dwong AZC de tegenstander om fouten te maken. Dit in combinatie met goed positiespel zorgde voor een aangename wedstrijd voor de meegereisde aanhang. Na ruim tien minuten spelen opende Mika Dekker het bal. Op de rand van de zestien kreeg de rappe vleugelspits de bal, ging een verdediger voorbij en schoot de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen: 0-1. Na dit doelpunt ging AZC op dezelfde voet verder en dat resulteerde al snel in het mooiste doelpunt van de middag. Na een mooie aanval gaf Joey Steenbergen een panklare voorzet op het hoofd van Felix Mulder, die vervolgens raak knikte: 0-2. De koek was nog niet op, want niet veel later schoot Felix de 0-3 binnen. Stijn Hagemans won een kopduel waarna Felix zijn tegenstander aftroefde en de bal langs de keeper schoof. Een droomstart.

VVO wordt ook gevaarlijk

AZC liet de teugels wat vieren en hierdoor kwam VVO iets beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een vlammend afstandsschot die op vakkundige wijze werd gepareerd door doelman Nardo van den Broek. Na ruim een half uur spelen kreeg de spits van de thuisploeg een grote kans, maar Nardo kwam wederom als winnaar uit de strijd. Verder kwam AZC niet in de problemen, maar de ploeg wist zelf ook minder te creëren. Wel bezorgden Felix en Mika de VVO-defensie overuren en waren een voortdurende plaag voor de thuisploeg. 

AZC voert score op

Na de rust kwam AZC opnieuw sterk uit de startblokken, maar verzuimde om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Ruim twintig minuten voor tijd viel de definitieve beslissing – zover dat nog niet het geval was – toen AZC een strafschop kreeg. Stijn Hagemans ontfermde zich over deze buitenkans en schoot de bal gedecideerd in het net: 0-4. Het verzet van de thuisploeg was definitief gebroken en AZC kreeg een hoop kansen om de score op te voeren. Uiteindelijk vond alleen invaller Luc Wassink nog het net, waardoor AZC met klinkende zege op zak weer richting de Torenstad toog om de overwinning te vieren op de Nationale Bokbierdag.

Topper

Opnieuw een ruime overwinning dus voor koploper AZC. De Zutphenaren deden opnieuw aan klantenbinding door een goede pot op de rubbermat te leggen. De ploeg straalt spelplezier uit, speelt fris en goed voetbal en vindt dit jaar een stuk makkelijker het net in vergelijking met vorig seizoen. Aanstaande zondag staat met de thuiswedstrijd tegen GSV’38 een topper op het programma. De promovendus sprokkelde al zeven punten bijeen en staat momenteel op de derde plaats. Een mooie uitdaging dus voor AZC.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Raymond Steinvoort Quentin Joseph, Lars van Roon, Sven Calot, Jacco Verstraten, Stijn Hagemans (Mark ter Horst), Siem Landman. Joey Steenbergen (Ronahi Aksan), Felix Mulder (Luc Wasink), Mika Dekker (Necati Taskoparan).

Ga terug naar overzicht