A
Z
C

AZC doet goede zaken tegen Colmschate

AZC heeft zich zondagmiddag prima hersteld van de nederlaag van vorige week. In eigen huis was de ploeg van trainer Tom Polman was met 3-1 te sterk voor Colmschate ’33. Omdat een aantal andere topploegen tegen puntverlies aanliepen, kende AZC daardoor een uitstekende zondag.

Door de enorme hoeveelheid regen die ons in de afgelopen dagen ten prooi viel, bleek het hoofdveld onvoldoende bespeelbaar. Daarom werd er voor deze wedstrijd uitgeweken naar het naastgelegen kunstgrasveld.

AZC startte meer afwachtend dan we dit seizoen gewend zijn. Hierdoor speelde het eerste gevaar van deze wedstrijd voor het doel van de koploper af. De gasten kwamen goed door over hun rechterkant en de goede voorzet kon door een AZC-verdediger worden gekraakt. Naarmate de wedstrijd vorderde gooide de thuisploeg meer energie in de wedstijd. De blauw-witten dwongen Colmschate tot het maken van fouten. Zo had Felix Mulder pech dat zijn blok bij een uittrap  van de Colmschate-doelman net naast het doel hobbelde. Na ruim een half uur spelen kwam AZC aan de leiding. Nadat Colmschate weer gedwongen werd tot maken van een fout in de opbouw, kwam AZC er razendsnel uit. Uiteindelijk was Ronahi Aksan het eindstation en schoof de bal beheerst in de hoek: 1-0.

AZC verdubbelt marge

Na de openingstreffer was AZC eindelijk echt los. Met vlot combinatiespel werd het vijandelijke doel bestookt. Vlak voor rust volgde hiervoor de beloning. Na een mooie opbouwopzet werd Felix de diepte in gestuurd. De buitenspeler was zijn tegenstander te slim af en schoot de bal vervolgens gedecideerd in de lange hoek: 2-0. Hierna leek AZC de teugels een beetje te vieren en kwam Colmschate er nog een keer gevaarlijk door en voor hetzelfde geld hadden de Zutphenaren een tegentreffer moeten slikken. Gelukkig ging AZC nu wel met een ruime marge aan de thee.

AZC domineert

In het tweede bedrijf was het AZC wat de klok slaat. De thuisploeg reeg de kansen aaneen en gaf Colmschate geen moment de gelegenheid om op adem te komen. Zo waren er mogelijkheden voor Felix, Joey Steenbergen en Sven Calot om de score verder op te voeren. Na meer dan een uur spelen was het eindelijk raak. Felix werd weer eens de diepte ingestuurd. Zijn voorzet was niet eens zo goed, maar hij wist daarmee wel Ronahi te bereiken. Met een bekeken schuiver liet hij vervolgens de keeper kansloos: 3-0. Wedstrijd beslist.

Tegentreffer

Toch kwam AZC nog even in de problemen. Na een aantal wisselingen leek – de tot dan toe solide – organsiatie even ver te zoeken en hier profiteerde Colmschade van met een mooie lob over doelman Nardo van den Broek: 3-1. Vlak hierna kregen de gasten opnieuw een grote kans, maar een kopbal ging ruim over het doel. AZC was gewaarschuwd en herpakte zich. De blauw-witten kregen nog één kans via invaller Necati Taskoparan, maar zijn vlammende schot vloog net voorlangs.

Alleen aan kop

Zo boekte AZC een prima overwinning. De zege smaakte nog lekkerder toen bleek dat de een aantal concurrenten punten hadden laten liggen. AZC gaat nu alleen aan kop in 3B en dat is een fijn vooruitzicht met de topper tegen Witkampers voor de boeg. AZC gaat namelijk zondag op bezoek bij de dorpsclub, dat op de tweede plaats staat met slechts twee verliespunten meer dan AZC.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip (Raymond Steinvoort), Lars van Roon, Quentin Joseph, Sven Calot, Stijn Hagemans, Siem Landman, Jacco Verstraten, Joey Steenbergen (Luc Wassink), Felix Mulder (Necati Taskoparan) en Ronahi Aksan.

Ga terug naar overzicht