A
Z
C

AZC doet wat het moet doen in Colmschate

AZC is na een 0-5 zege op Colmschate weer een stapje dichterbij de titel in 3B. De ploeg van trainer Tom Polman verzuimde om voor rust al echt het verschil te maken. Een benutte strafschop van Stijn Hagemans vlak voor rust leidde uiteindelijk de ruime overwinning in.

 Na de zwaarbevochte zege op Robur et Velocitas was het zaak voor AZC om ook in Deventer de draad op te pakken om zo dichterbij het hogere doel van dit seizoen, het kampioenschap, te komen. De blauw-witten konden bij een nieuwe driepunter op een voorsprong van 12 punten ten opzichte van Robur komen, aangezien de formatie uit Apeldoorn deze zondag niet in actie kwam door trieste en verdrietige omstandigheden bij Rheden.

Met die wetenschap was het de koploper die het spel vanaf het begin dicteerde. De thuisploeg koos ervoor om wat in te zakken en vervolgens te gokken op een snelle tegenstoot. Na ruim tien minuten spelen kreeg Felix Mulder een dot van een kans toen hij alleen op de Colmschater goalie afsnelde. Zijn inzet was echter te gehaast en hobbelde naast het doel. AZC bleef de betere ploeg en zocht geduldig naar nieuwe mogelijkheden om de score te openen. Zo voetbalden de blauw-witten een aantal grote kansen bij elkaar via opnieuw Felix, Luc Wassink en Necati Taskoparan. Ook afstandsschoten van Lars van Roon (vrije trap) en Stijn Hagemans waren niet zuiver genoeg. Aan de andere kant moest Nardo van den Broek eenmaal handelend optreden nadat de val vanuit een hoekschop via een AZC’er in zijn richting kwam. Net toen iedereen zich leek te verzoenen met een 0-0 ruststand, pakte AZC de leiding. Luc werd binnen de beruchte lijnen onreglementair gestuit, waardoor de lijstaanvoerder een strafschop kreeg. Zoals zo vaak dit seizoen liet Stijn zien dat hij een zekerheidje is voor dit soort klussen en schot de penalty onberispelijk binnen: 0-1. En dat was een heerlijke meevaller zo vlak voor de thee.

AZC voetbalt zich na ruime zege

In het tweede bedrijf verschenen Mika Dekker en Joey Steenbergen aan de aftrap om AZC wat meer aanvallende impulsen te geven. En deze aanvallende wissels pakten goed uit voor AZC. Nadat eerst Luc een grote kans liet liggen en Colmschate ook een dot van kans verprutste om voor de gelijkmaker aan te tekenen, verdubbelde Mika na een uur spelen de marge. Zijn schot werd licht getoucheerd en verdween in de lange hoek: 0-2. AZC was helemaal los en tikte Colmschate bij vlagen scheel en beloonde zichzelf met doelpunten. Eerst pikte Luc zijn doelpuntje mee, nadat hij de bal in twee pogingen achter de keeper kreeg (0-3). Vervolgens legde Felix een verdediger in de luren en schoof de bal beheerst met zijn linker in de lange hoek: 0-4. Tom kon vervolgens meerdere wissels doorvoeren om zo iedereen speeltijd te gunnen. De wedstrijd kabbelde zo richting het einde. Toch zorgde Felix nog voor het slotakkoord, nadat Joey de topscorer op maat bediende: 0-5. Gelijk na deze treffer maakte arbiter Sander Mulder een einde aan de wedstrijd.

Mogelijke kampioenswedstrijd

Zo deed AZC wat het moest doen en door de overwinning kunnen de Zutphenaren de titel al bijna ruiken. Mogelijk is aanstaande zondag tijdens Super Sunday de wedstrijd tegen Witkampers de kampioenswedstrijd. Daarover volgt op donderdag 25 april meer duidelijkheid, als Robur die avond op bezoek gaat bij SML. Houd de website dezer dagen in de gaten voor meer nieuws.   

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip, Lars van Roon, Mark ter Horst (Metin Baldik), Sven Calot, Jacco Verstraten (Joey Steenbergen), Stijn Hagemans (Thomas Megens), Siem Landman, Necati Taskoparan (Mika Dekker), Felix Mulder, Luc Wassink (Jamiro Steenbergen).

Ga terug naar overzicht