A
Z
C

AZC en Bon Boys delen de punten na matige wedstrijd

AZC moet tegen koploper Bon Boys opnieuw genoegen nemen met een remise. Na een rommelige wedstrijd met veel fouten en weinig tot geen hoogtepunten wordt het uiteindelijk 1-1. Een resultaat waar AZC weinig mee opschiet in haar gevecht om handhaving. Voor Bon Boys is het voldoende om de 2e periodetitel te pakken, maar verliest het twee kostbare punten in de race om het kampioenschap in 2I.

Voor aanvang van de wedstrijd wordt Lars van Roon in het zonnetje gezet en gehuldigd voor het spelen van honderd wedstrijden in AZC1. Na een vrijdag met veel sneeuw en een zonnige zaterdag is het zondag 12 maart een grijze, kille dag. Er is weinig publiek en de grasmat oogt zompig en zwaar. Geen ideale omstandigheden voor een mooie pot voetbal en dat wordt het dan ook niet.

Moeizaam combinatiespel

Gelijk na het eerste fluitsignaal wordt duidelijk dat goed voetbal deze middag moeilijk wordt. AZC probeert het spel naar zich toe te trekken maar de spelers hebben moeite zich staande te houden op de drassige ondergrond. Dit zorgt voor veel foute passes aan beide kanten waardoor goed combinatiespel bijna onmogelijk wordt. Na tien minuten zorgt Stijn Hagemans voor het eerste schot op doel maar zijn inzet is een makkelijke prooi voor de keeper van Bon Boys. Hierna golft het spel wat meer op en neer zonder dat één van beide ploegen gevaarlijk wordt. In de twintigste minuut is het Joey Steenbergen die na een goede actie op rechts een scherpe voorzet aflevert die echter door iedereen wordt gemist. Bon Boys probeert het ook maar tot veel meer dan een halve kopbal en een makkelijk schot op doel komt de ploeg uit Haaksbergen niet.

Meer vermaak

In de tweede helft valt er voor het publiek iets meer te genieten. Nardo van den Broek weet in 55e redding te brengen wanneer de spits van Bon Boys alleen voor hem opduikt. Een paar minuten later ligt de bal er echter wel in. Uit het niets wordt een voorzet vanaf links door de spits van Bon Boys goed ingetikt en staat AZC plotseling 0-1 achter. Niet veel later is de wedstrijd echter weer in evenwicht. Het is Luc Wassink die na een goede actie op rechts een lage voorzet aflevert die door Lucas Knip van dichtbij wordt ingeschoten: 1-1.

Terechte puntendeling

Hierna wisselt AZC twee keer en komen Felix Mulder en Jesse Li in het veld voor Ronahi Aksan en Joey Steenbergen. Aan het spelbeeld verandert echter weinig. Echte kansen zijn deze middag ver te zoeken. Een kwartier voor tijd wordt Siem Landman na een goede actie op de rand van het zestienmetergebied ten val gebracht maar de vrije trap die dit oplevert wordt in de muur geschoten. Vlak voor tijd wordt Lucas Knip nog gewisseld en komt Jamiro Steenbergen voor hem in het veld, maar de wedstrijd is gelopen en eindigt in 1-1, een terechte puntendeling.

Stijn Hagemans wordt tot Man of the Match gekozen. Namens AZC gaan de felicitaties naar Bon Boys voor het behalen van de tweede peiodetitel.

Volgende week zondag 19 maart speelt AZC opnieuw een (moeilijke) thuiswedstrijd. Om 14.00 uur gaan de blauw-witten dan de strijd aangegaan met Stevo uit Geesteren.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Sven Calot, Lars van Roon, Raymond Steinvoort, Mark ter Horst, Stijn Hagemans, Joey Steenbergen (Felix Mulder), Siem Landman, Lucas Knip (Jamiro  Steenbergen), Ronahi Aksan (Jesse Li) en Luc Wassink.

 

 

 

 

 

Ga terug naar overzicht