A
Z
C

AZC haalt uit tegen Lemelerveld

AZC deed afgelopen zondag goede zaken door Lemelerveld met 4-0 te verslaan. Waar beide ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd waren liep de thuisploeg na de openingstreffer van Joey Steenbergen eenvoudig weg van de Sallanders.

Na drie wedstrijden zonder zege snakte AZC naar een driepunter. Vlak voor het beginsignaal kregen de Zutphenaren echter een tegenvaller te verwerken. Jarne Dekker raakte geblesseerd tijdens de warming-up en was niet in staat om te spelen. Trainer Tom Polman moest vervolgens halsoverkop zijn opstelling aanpassen. Aanvaller Necati Taskoparan verving Jarne waardoor Luc Wassink vanuit de spits op het middenveld werd geposteerd.  Hierdoor was het middenveld met Joey, Stijn Hagemans en Luc zeer aanvallend en creatief ingesteld.

Aan elkaar gewaagd

Zowel AZC als Lemelerveld bleken zeer aan elkaar gewaagd. Het eerste half uur lag het dichtbij elkaar. Beide formaties legden veel energie in de wedstrijd en het spel speelde zich in een hoog tempo af. Hierdoor ontstond er een leuk schouwspel. De eerste mogelijkheid was voor AZC. Felix Mulder kwam goed door op de linkerkant, maar zijn inzet miste precisie. Vervolgens kwamen de blauw-witten goed weg. Na een goede aanval over rechts van Lemelerveld werd de bal voor het doel geslingerd. De doelpoging van een Lemelervelder belandde vervolgens op de paal, waardoor AZC aan een achterstand ontsnapte.

AZC op voorsprong

Na een tactische omzetting van Tom kwam Lars van Roon aan de linkerkant te spelen en Felix verhuisde naar de rechterflank. Of het toeval is niet, maar deze wisseling pakte bijzonder goed uit. Lars kwam goed door op links en bediende Necati. Die had helaas net teveel tijd nodig, waardoor deze kans verloren ging. Niet veel bracht de captain de bal met een indraaiende voorzet in.  Joey wist deze bal op waarde te schatten en kopte goed binnen: 1-0.  Het was het eerste competitiedoelpunt voor Joey. Niet veel later opnieuw een opening van Lars. Met een beetje geluk komt de bal bij Felix, maar wat hij vervolgens met de bal doet is geweldig. Met een zeer goed schot schiet hij de bal fantastisch binnen: 2-0. Zo had AZC binnen een tijdbestek van drie minuten een ruime voorsprong te pakken en gingen de Zutphenaren met een goed gevoel de rust in.

Veel ruimte voor AZC

Na de thee probeerde Lemelerveld  wat te forceren. Hierdoor ontstond er juist veel ruimte voor AZC. Na een uur spelen besliste Felix de wedstrijd. Na een hoekschop werd de rechtspoot vrijgespeeld rond het strafschopgebied. Hij bedacht zich vervolgens geen moment en schoot de bal met een fraaie boeg opnieuw fantastisch binnen: 3-0. Na dit doelpunt gaf Lemerveld nog meer ruimte weg. Met name Necati had in deze fase pech in de afwerking. Het slotakkoord is voor Mika Dekker. De ingevallen Jacco Verstraten stuurde Felix weg over de rechterkant. De buitenspeler sprintte iedereen eruit en schoot vervolgens tegen de keeper aan. Met wat geluk kwam de rebound die de keeper weggaf tegen Mika aan, waardoor de bal in het doel rolde: 4-0.

AZC doet goede zaken

Al met al legde AZC een prima wedstrijd op de grasmat. De ploeg werkte keihard en bij vlagen werd er ook goed gevoetbald. Er werd bovendien aan het doelsaldo gewerkt waardoor AZC voorlopig op een zesde plaats staat in 2I. Nu is het zaak om hieraan een goed gevolg te geven waardoor er een gat kan worden geslagen met de staartploegen. Dat moet dan aanstaande zondag gebeuren tegen Witkampers.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek; Lars van Roon, Lucas Knip, Quentin Joseph, Sven Calot, Felix Mulder; Stijn Hagemans (Onur Köse), Joey Steenbergen (Jacco Verstraten), Luc Wassink (Mark ter Horst); Necati Taskoparan, Mika Dekker.

Ga terug naar overzicht