A
Z
C

AZC kampioen na late zege op Witkampers

AZC is afgelopen zondag kampioen van de derde klasse B geworden. De formatie van trainer Tom Polman won dankzij een late treffer van Felix Mulder met 1-0 van Witkampers, waarna het feest kon losbarsten.  

Het was al vroeg gezellig druk op sportpark Het Hanzepak. De feestcommissie had een Super Sunday georganiseerd, waarvan de kampioenswedstrijd van het vlaggenschip ineens de hoofdact werd. De AZC-supporters hadden kosten noch moeite gespaard om er een topdag van te maken, getuige de hoeveelheid aan vuurwerk, fakkels en andere sfeerverhogende activiteiten. Aan AZC was het de schone taak om minimaal een punt uit het vuur te slepen, zodat het dertiende kampioenschap uit de clubhistorie een feit was.

Met Witkampers trof AZC een taaie ploeg die allerminst van plan was om aan een Zutphens feestje mee te werken. De equipe uit Laren is nog volop verwikkeld in de strijd om de derde plaats, een plek die aan het einde van de rit goed is voor een nacompetitieticket. De eerste helft ging gelijk op en noemenswaardige momenten voor één van de doelen waren op één hand te tellen. AZC kwam niet verder dan wat schoten uit de tweede lijn, terwijl Witkampers een keer gevaarlijk werd met een kopbal uit een standaardsituatie. Met een 0-0 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Felix goudhaantje

Na de thee speelde de thuisploeg misschien wel de minste helft van dit seizoen. Vrijwel niets lukte bij de blauw-witten. Witkampers streed voor de overwinning en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo ging een kopbal net naast het doel van Nardo van den Broek. Net toen iedereen zich verzoende met een doelpuntloos gelijkspel was daar – net als twee weken eerder tegen Robur – Felix Mulder. Het goudhaantje ontfutselde in blessuretijd op de achterlijn de bal van een Witkampers-verdediger en schoof de bal vervolgens met zijn linkervoet door de benen van de doelman van Witkampers: 1-0. De Hanzepark ontplofte van vreugde en iedereen wist dat de titel een feit was. Toen niet veel later de scheidsrechter voor het eindsignaal floot, barstte het feestgedruis los.

Zo kroonde AZC zich op deze mooie zondag tot kampioen van de derde klasse B. De Zutphenaren voerden al vanaf de eerste speeldag de ranglijst aan. Met 19 zeges, 2 remises en 2 nederlagen sprokkelde AZC 59 punten bij elkaar. In 23 wedstrijden vonden de blauw-witten 72 keer het net, terwijl het slechts 18 tegentreffers hoefde te incasseren. De ploeg stond er bovendien op de momenten dat het er moest staan. Een ontzettend knappe prestatie en AZC is al met al de meer dan terechte kampioen. Komende zondag is AZC vrij. Op zondag 12 mei gaan de Zutphenaren op bezoek bij rode lantaarndrager Orderbos.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip, Lars van Roon, Mark ter Horst (Raymond Steinvoort), Sven Calot, Siem Landman (Mika Dekker), Jacco Verstraten, Felix Mulder, Stijn Hagemans, Luc Wassink (Necati Taskoparan), Joey Steenbergen.

Ga terug naar overzicht