A
Z
C

AZC lijdt verdiende nederlaag tegen De Tukkers

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de Tukkers op het programma. Het was voor de aanwezige AZC supporters geen pretje om deze middag langs de lijn te staan. Door de gure oostenwind was de gevoelstemperatuur onder het vriespunt gezakt en het vertoonde spel deed het bloed ook niet sneller stromen. Eigenlijk was de Tukkers bijna de hele wedstrijd de betere ploeg en door een doelpunt in de tweede helft konden zij aan het einde van de middag met een 0-1 overwinning tevreden terug naar Albergen.

Voor aanvang van de wedstrijd wordt Luc Wassink gehuldigd omdat hij 100 wedstrijden in AZC1 heeft gespeeld.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter is het AZC dat in eerste instantie het initiatief neemt. Dit resulteert in een goede kans voor Necati Taskoparan die na 5 minuten alleen op de keeper van de Tukkers af kan gaan. Helaas wordt zijn inzet gestopt. Daarna is het de ploeg uit Albergen die het spel dicteert. De gasten ogen frisser, zijn scherper in de duels en zijn vooral over hun rechterkant gevaarlijk. Na 15 minuten wordt een corner van rechts hard ingekopt door de spits van De Tukkers en lijkt Nardo van den Broek kansloos. Gelukkig weet Jarne Dekker op de doellijn de bal weg te werken. Een paar minuten later ziet Mika Dekker een lob vanaf 20 meter in het dak van het doel belanden.

Slordig AZC

AZC is slordig in balbezit en na een foute pass achterin weet Quinten na een half uur spelen met een prima sliding een goede kans voor De Tukkers te voorkomen. Vlak voor rust is AZC een paar keer gevaarlijk voor het doel van De Tukkers maar tot echte kansen leidt dit niet zodat met een 0-0 stand de kleedkamer wordt opgezocht.

AZC op achterstand

AZC begint met één wijziging aan de tweede helft, Necati blijft in de kleedkamer achter en Luc is zijn vervanger. De eerste kansen zijn voor De Tukkers die gelijk vanaf de aftrap twee keer gevaarlijk voor Nardo opduiken. AZC komt daarna wat meer in het spel voor zonder echt gevaarlijk te worden. In de 67e minuut krijgt de Tukkers een vrije trap. De bal wordt scherp voorgegeven en via de voet van een speler van De Tukkers van richting veranderd waardoor Nardo kansloos is: 0-1.

Slotoffensief levert niets op

Jacco Verstraten komt er daarna in voor Joey Steenbergen. AZC is dreigender op de helft van de tegenstander en dit levert een paar mogelijkheden op. Eerst wordt een vrije trap van Mika door de keeper niet goed verwerkt, maar de inzet daarna gaat over. Vervolgens wordt iets later een goed schot van aanvoerder Lars van Roon door de keeper gestopt. Vlak voor tijd moet de Tukkers met een man minder verder nadat een spelers voor de tweede keer geel heeft gekregen. AZC ziet hierna nog twee schoten van Jacco over gaan maar kan niet meer voorkomen dat de 0-1 stand op het scorebord blijft staan.

Zondag 11 december speelt AZC haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Er wordt dan om 14:00 uur in Denekamp afgetrapt voor de wedstrijd tegen SDC’12.

Bekijk hier de foto’s die Freddy Burgers heeft gemaakt tijdens de wedstrijd.

Opstelling AZC: Nardo van de Broek, Quinten Joseph, Sven Calot, Lucas Knip, Stijn Hagenmans, Jarne Dekker, Felix Mulder, Joey Steenbergen (Jacco Verstraten), Necati Taskoparan (Luc Wassink) en Mika Dekker.

Ga terug naar overzicht