A
Z
C

AZC maatje te groot voor De Hoven

AZC wist ook in de tweede bekerwedstijd de volle buit te pakken. Op het eigen sportpark Hanzepark won de formatie van oefenmeester Tom Polman met ruime cijfers van De Hoven (6-1). Ook tijdens deze stadsderby hoefde AZC geen hoog niveau aan te tikken om tot dit resultaat te komen.  

Onder tropische omstandigheden en onder toeziend oog van veel toeschouwers kwam de derby maar moeizaam op gang. Het tempo lag laag en er gebeurde in het eerste bedrijf niet heel erg veel. Toch kwam AZC na 7 minuten op de voorsprong. De bedrijvige Ronahi Aksan maakte een goede actie over de rechterkant en bracht vervolgens Felix Mulder in stelling: 1-0. Na het openingsdoelpunt had AZC veel balbezit, maar de combinaties waren te slordig of het tempo lag te laag om het De Hoven echt moeilijk te maken. De gasten konden hier zelf ook nauwelijks iets tegenover stellen, waardoor de wedstrijd voortkabbelde. Op slag van rust was het dan weer toch raak voor de thuisploeg. Raymond Steinvoort speelde Ronahi in, die opnieuw zijn tegenstander het bos in stuurde. Vervolgens ‘chipte’ de buitenspeler de bal in de verre hoek: 2-0.

AZC loopt na rust snel uit

In de rust voerde Tom twee wissels door. Mark ter Horst en Siem Landman ruimden het veld voor Sven Calot en Stijn Hagemans. En net zoals in de wedstrijd tegen Basteom liep AZC na rust snel weg bij de tegenstander. De 3-0 kwam op naam van Felix. Dit gebeurde na de mooiste aanval van de middag. Joey Steenbergen opende de bal naar de rechterkant op Lars van Roon, die het leder in één keer doorkopte op Ronahi. Met een mooie passeerbeweging haalde hij de achterlijn en bediende vervolgens Felix op maat. Niet veel later stuurde Felix Joey alleen op de keeper af. Joey bleef goed kijken schoof de bal beheerst in de lange hoek: 4-0 en wedstrijd gespeeld.

Zomeravondvoetbal

Hierna veranderde de wedstrijd in een potje zomeravondvoetbal. De thuisploeg leek het wel best te vinden, terwijl De Hoven niet bij machte was om AZC het vuur aan de schenen te leggen. Vlak voor tijd werd het 5-0 door een vrije trap van Raymond Steinvoort en niet veel later redde De Hoven de eer. Onnodig balverlies van de blauw-witten leidde een tegenstoot in, die de buitenspeler van De Hoven vervolgens doeltreffend afrondde. Even daarvoor zorgde keeper Jasper Brokken nog met een knappe save dat de nul nog op het scorebord bleef staan. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Invaller Luc Wassink kreeg een strafschop mee, die hij vervolgens zelf benutte: 6-1. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde.   

Programma deze week

Na twee wedstrijden heeft AZC de volle buit, evenals de komende tegenstander van zondag, Loenermark. AZC speelt dan om 14:00 uur een thuiswedstrijd om groepswinst veilig te stellen. De Zutphenaren komen morgen ook in actie. Dan oefent AZC thuis tegen DVC’26 uit Didam. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

Opstelling AZC: Jasper Brokken, Raymond Steinvoort, Lars van Roon (Jarne Dekker), Mark ter Horst (Sven Calot), Quentin Joseph, Siem Landman (Stijn Hagemans), Jacco Verstraten (Mika Dekker), Lucas Knip, Ronahi Aksan, Felix Mulder, Joey Steenbergen (Luc Wassink).

Ga terug naar overzicht