A
Z
C

AZC onderuit bij Robur et Velocitas

AZC is er niet in geslaagd om de ongeslagen status te behouden. De ploeg van trainer Tom Polman ging met 2-1 onderuit bij Robur et Velocitas. Door dit verlies zit AZC in de wachtkamer voor de eerste periodetitel en zijn de Zutphenaren afhankelijk van de inhaalwedstrijd  tussen KCVO  en Witkampers op zondag 17 december. Wanneer Witkampers deze wedstrijd wint met meer dan twee doelpunten verschil is het winnaar van de eerste periode.

In de beginfase van de wedstrijd zette de thuisploeg direct druk bij de opbouw van AZC. Hierdoor komen de blauw-witten bijna niet toe aan het voetballen. De eerste 15 minuten was Robur de bovenliggende partij zonder zelf tot echte doelkansen te komen.

Robur in zadel geholpen

Door onnodig balverlies van AZC op het middenveld werd de spits van Robur 1-op-1 gezet met Nardo. De spits weet wel raad met deze buitenkans en laat Nardo van den Broek kansloos (1-0). We zijn dan 16 minuten onderweg.

AZC komt beter in wedstrijd

Na dit doelpunt herpakte AZC zich en kwam het beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele doelkansen, echter weet AZC het net niet te vinden. Enerzijds een verdienste van de keeper van Robur anderzijds door een gebrek aan scherpte bij de koploper voor het doel.

Gelijkmaker

Gelukkig trok AZC  de stand gelijk. Met een mooie pass van achteruit werd Felix Mulder de diepte in gestuurd. Felix omspeelde zijn directe tegenstander en legde de bal terug op de meegekomen Joey Steenbergen. Joey was niet in de juiste positie om af te ronden en passte de bal door naar de vrijstaande Ronahi Aksan. Met een geplaats schot in de verre hoek zette Ronahi AZC naast Robur: 1-1.

AZC zette na de gelijkmaker aan en het is wachten op de 1-2.  Een paar prima kansen voor AZC werden niet omgezet in doelpunten. Aan de andere kant moet Nardo handelend optreden bij een geplaats schot onder in de hoek.

Nog voordat beide teams aan de thee gaan kwam Robur op voorsprong. Door een overtreding op het middenveld kregen zij op ongeveer 20 meter van het doel van AZC een vrije trap. Deze goed genomen vrije trap werd ingekopt door de vrijgelaten spits van Robur: 2-1.

Robur komt sterk uit de kleedkamer

Bij het begin van de tweede helft kwam Luc Wassink in de ploeg voor Stijn Hagemans. Vanaf het beginsignaal van de tweede helft ging Robur op zoek naar de 3-1. Het werd tweemaal gevaarlijk waarbij Nardo eenmaal handelend moet optreden en de tweede kans belandde de bal op de paal.

AZC stelde hier een kans tegenover. Luc komt 1-op-1 met de keeper, maar weet de keeper niet te passeren.

Strafschop

Na 70 minuten kwam AZC goed weg. Een speler van Robur wordt onderuitgehaald in de 16 meter en heel Robur rekende op een strafschop.  De scheidsrechter wuifde deze vermeende overtreding weg en het spel ging verder.

Slotfase

AZC probeerde in de slotfase een gelijkspel te forceren maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Het was juist Robur dat gevaarlijk werd en de kansen kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zo eindigde wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Robur en is AZC de ongeslagen status kwijt.

Op zondag 26 november ontvangt AZC Colmschate ‘33. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip (Quentin Joseph), Lars van Roon, Mark ter Horst, Sven Calot, Jacco Verstraten, Stijn Hagemans (Luc Wassink), Siem Landman (Necati Taskoparan), Joey Steenbergen, Felix Mulder en Ronahi Aksan (Mika Dekker) .

 

Ga terug naar overzicht