A
Z
C

AZC onderuit tegen VIOD Doetinchem

AZC moest afgelopen zondag haar meerdere erkennen in VIOD Doetinchem (0-1). De gasten uit Doetinchem waren een goede referentiekader wat AZC dit seizoen in de derde klasse kan verwachten. Uiteindelijk haalde de wedstrijd het einde niet doordat het ging onweren.

Op de vakantiegangers en de geblesseerde Mika Dekker na kon trainer Tom Polman beschikken over een volledige groep. Desondanks speelden de Zutphenaren een moeizame wedstrijd. De Achterhoekers klapten er vol op en AZC had hier veel moeite. Door de hoge druk van VIOD kwam AZC maar niet in de wedstrijd. Het maakte bovendien veel foute keuzes, waardoor de blauw-witten voornamelijk achter de bal aanliepen. Een fout in de opbouw leidde ook de openingstreffer in, die overigens op fraaie wijze door de aanvoerder van VIOD achter doelman Nardo van den Broek kon plaatsen: 0-1. De thuisploeg kon hier eigenlijk slechts twee keer iets tegenover stellen. Zo was een lob van Felix Mulder – na een geweldige uittrap van Nardo – tekort om de bal over de doellijn te krijgen en eindigde een snoeiharde inzet van Luc Wassink op de paal. Aan de eerste helft kwam vroegtijdig een einde, omdat het begon te onweren en de regen met bakken de lucht uit kwam vallen.

Verder op kunstgras

Na kortstondig overleg tussen beide ploegen, besloot de scheidsrechter om de wedstrijd op het kunstgrasveld te hervatten. Hoewel AZC aanvankelijk iets beter in de wedstrijd kwam, was het VIOD dat de lakens uitdeelde. En het was aan Nardo te danken dat de gasten niet verder wegliepen. Met een aantal uitstekende reddingen hield hij AZC – in de stromende regen – in de wedstrijd. De thuisploeg kon zelf weinig creëren. Omdat er opnieuw noodweer dreigde, besloot de scheidrechter om de wedstrijd na 80 minuten definitief te beëindigen.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd. In VIOD trof AZC een ploeg van een dusdanig kaliber waardoor de Zutphenaren weten wat het tijdens de competitie van de topploegen kan verwachten. Fysiek sterk, comfortabel aan de bal en dat alles in een hoge intensiteit. De Zutphenaren moeten nog wat stappen zetten om dat niveau aan te tikken.  AZC komt op dinsdagavond 29 augustus opnieuw in actie. Dan ontvangt het tweedeklasser Dieren. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Jamiro Steenbergen, Özgür Aksan (Raymond Steinvoort), Quentin Joseph, Lars Van Roon, Felix Mulder (Ronahi Aksan), Stijn Hagemans, Lucas Knip (Siem Landman), Mark ter Horst (Jacco Verstraten), Luc Wassink (Necati Taskoparan) en Joey Steenbergen.

Ga terug naar overzicht