A
Z
C

AZC overtuigt tegen Turkse Kracht één helft

Na een goede eerste helft tegen Turkse Kracht – waarbij alleen het vizier bij de afronding niet goed afgesteld stond – was het halverwege de wedstrijd 2-0 en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn. Helaas zorgde die matige afronding er wel voor dat AZC het in de tweede helft nog moeilijk kreeg, want het niveau zakte toen bedenkelijk ver terug.

Zoals aangegeven begon AZC prima aan de wedstrijd: goed combinerend was er meteen veel dreiging, wat leidde tot een paar goede kansen, maar de keeper was op z’n post of we wisten zelf het doel niet te vinden. Turkse Kracht kwam er eigenlijk niet aan te pas: het was één keer dreigend toen Huseyn Güveli na een goede versnelling voorlangs punterde. Dit was, naast een bal die uit een corner via een rare kluts zomaar op de paal belandde, het enige wapenfeit van Turkse Kracht in de eerste helft. Na onder andere weer goede kans voor Felix Mulder, die de keeper op zijn weg vond, was het na ruim 20 minuten raak uit een corner. De Turkse Kracht-keeper kwam er ver uit, maar tikte alleen maar weg, waarna het doel meteen onder vuur werd genomen. In eerste instantie kon de doelman redden, maar in de rebound kon Lars van Roon simpel raak schieten: 1-0.

Na deze 1–0 bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd: AZC duidelijk de bovenliggende partij, maar helaas konden zij dit niet in de score tot uitdrukking brengen. De doelman redde bijvoorbeeld nog een keer sterk op een schot van Mika Dekker en Luc Wassink wist een mooie aanval over rechts net niet binnen te tikken. Het was voor AZC prettig dat vlak voor rust Turkse Kracht bij de opbouw achterin in de fout ging, waarna de bal snel bij Mika terecht kwam, die vanaf links droog onder de keeper door schoot: 2-0.

Weinig over van goede spel

Gezien de loop van de wedstrijd konden we dus met een zorgeloze 2–0 de rust in, maar het liep jammer genoeg toch iets anders. Of het kwam omdat een groot deel van het team het paasweekend samen op stap was geweest zullen we nooit weten, maar van het goede spel van de eerste helft was na rust niet veel meer over. Turkse Kracht kwam in de wedstrijd en deed dat vooral via Güveli, de man die voorin verantwoordelijk was voor bijna alle gevaar. AZC liet van haar kant een paar goede mogelijkheden, om de Turkse Kracht-verdediging uit te spelen, onbenut.

Stevig opstootje

Halverwege de tweede helft leek het helemaal de foute kant op te gaan: eerst kreeg Turkse Kracht een levensgrote kans, waarbij Nardo van den Broek met een sterke reflex redde en zij in 2e instantie wild over schoten. Dit werd snel gevolgd door een stevig opstootje toen de scheidsrechter geel trok, na een overtreding op Lars pal voor de Turkse Kracht dug-out. De scheidsrechter vond de situatie zo dreigend dat hij besloot om de wedstrijd voor korte tijd te staken om op die manier de gemoederen tot bedaren te brengen.

Goede kansen AZC

Die ingreep had het gewenste effect, want het laatste deel van de wedstrijd verliep relatief rustig. Alleen de ingevallen Saul  Campbell liep nog tegen een (onnodige) gele kaart aan bij een overtreding. De beste kansen waren vervolgens toch weer voor AZC: de Turkse Kracht-keeper redde op de doellijn na een goede AZC-combinatie over rechts, de paal werd nog een keer geraakt en vlak voor tijd wisten drie AZC-aanvallers de geboden mogelijkheid niet goed uit te spelen, waarna de bal voorlangs hobbelde.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek;  Quentin Joseph, Lars van Roon; Sven Calot, Jacco Verstraten (Siem Landman), Mark ter Horst (Saul Campbell), Stijn Hagemans (Onur Köse), Felix Mulder, Mika Dekker, Luc Wassink, Ronahi Aksan.

Man van de wedstrijd: Stijn Hagemans