A
Z
C

AZC sleept titel binnen bij Brummen

AZC is na de 0-3 zege kampioen geworden in de derde klasse D. Het kampioenschap liet drie jaar op zich wachten, maar nu is het dan toch zover. De titel is de bekroning op een stabiel seizoen, waarin AZC het zeker niet cadeau kreeg.

 

De vele meegereisde supporters – die zich niet onbetuigd lieten en bij het begin van de wedstrijd veel vuurwerk afstaken – zagen direct een dominerend AZC. De Zutphenaren kregen vanaf het begin al een aantal mooie kansen, maar de AZC’ers faalden in de afronding of vond de keeper dan wel de doelpaal op haar weg. In het eerste half uur kwam Brummen nagenoeg niet aan voetballen toe, hoewel er geen sprake van was dat de dorpsclub van plan was om de wedstrijd weg te geven. Het was dan ook een kwestie van geduld en wachten op de openingstreffer, omdat AZC de bovenliggende partij bleef.

Mika opent de score

Dit balbezit resulteerde in een prachtige voorbereidende actie over rechts van Ronahi Aksan, waarna Mika Dekker heel knap over de grond winst te scoren: 0-1. Deze treffer zou bevrijdend moeten werken, maar na dit doelpunt drong Brummen meer en meer aan. Het had ook nog zomaar 1-1 kunnen worden. Maar – als de informatie klopt – heeft AZC met slechts 21 tegendoelpunten niet voor niets  de minst gepasseerde defensies in de regio. Ook deze middag maakten de blauw-witten dat opnieuw waar door de nul te houden.

 

AZC snel na rust op rozen

Vlak na rust was het opnieuw Mika die wist te scoren: 0-2.  De tweede helft bleek een kopie van de eerste helft. Toen de altijd hardwerkende en snelle Felix Mulder ook nog wist te scoren en daarmee de stand op 0-3 bracht, was de wedstrijd gespeeld. Dat de wedstrijd was gespeeld, bleek ook duidelijk aan het feit dat er vele wissels door beide trainers werden toegepast. AZC wisselde om zoveel mogelijk spelers de kampioenswedstrijd te laten ondergaan en de thuisploeg nam op deze wijze afscheid van een aantal spelers die niet meeverhuizen naar de zaterdag. Brummen acteert namelijk volgend seizoen op de zaterdag.

Uitbundige vreugde     

 Na het laatste fluitsignaal barstte de vreugde volledig los en werd het veld overspoeld door vele supporters. De spelers, trainers, begeleiders en grensrechter werden in de bloementjes gezet, waarna het feest kon beginnen en dat ook uitbundig in de kantine werd gedaan. AZC werd hierbij ondersteund door leden van KVZ, waarvoor nog hartelijk dank. AZC kan dus terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen en dat is een welverdiende felicitatie waard aan de spelers en technische staf en aan iedereen die zich hier op welke wijze dan ook voor heeft ingezet. Nu fijn genieten van de vakantie en de batterij weer opladen voor volgend seizoen.

 

Opstelling AZC: Nardo van den Broek; Raymond Steinvoort (Saul Campbell) , Lars van Roon, Quentin Joseph (Özgür Aksan), Sven Calot, Felix Mulder; Jacco Verstraten, Stijn Hagemans (Siem Landman), Luc Wassink (Onur Köse); Ronahi Aksan, Mika Dekker.

Ga terug naar overzicht