A
Z
C

AZC start oefencampagne met zege op Eldenia

AZC heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2023-2024 in winst weten om te zetten. In eigen huis was de ploeg van trainer Tom Polman te sterk voor Eldenia (6-2). De Zutphenaren oogden fitter en liepen na de thee eenvoudig weg van de Arnhemmers.

Onder aardig wat publieke belangstelling maakten AZC en Eldenia er een attractieve eerste helft van. De thuisploeg opende sterk en het was Raymond Steinvoort die na een mooie aanval het eerste seizoensdoelpunt op zijn naam zette: 1-0. In de fase die volgde bleek AZC achterin kwetsbaar. De gasten wisten hier tot twee keer toe van te profiteren, waardoor AZC tegen een 1-2 achterstand aankeek. Niet veel later schoot Felix Mulder de blauw-witten weer op gelijke hoogte. Tom gaf alle spelers veel speeltijd, waardoor er na een half uur spelen een ander elftal binnen de lijnen kwam.

AZC loopt na rust weg

Na de thee was het AZC wat de klok sloeg. Eldenia kwam niet meer onder de druk van AZC uit en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de gasten af. Nadat Luc Wassink AZC weer aan de leiding bracht, bepaalden Ronahi Aksan (2) en Mika Dekker de eindstand op 6-2.

Zondag naar Ooij

Op zondag 20 augustus oefent AZC opnieuw. De Zutphenaren gaan dan een dag na het 105-jarig jubileumfeest op bezoek bij DDV’23 uit Ooij. Deze wedstrijd begint om 12:00 uur.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek (Jasper Brokken); Jamiro Steenbergen (Necati Taskoparan), Quentin Joseph (Sven Calot).  Raymond Steinvoort (Özgür Aksan), Sven Calot (Lars van Roon), Felix Mulder (Ronahi Aksan), Stijn Hagemans (Lucas Knip), Jarne Dekker (Jacco Verstraten), Mark ter Horst (Jarne Dekker), Luc Wassink (Mika Dekker), Joey Steenbergen (Stijn Hagemans).  

Ga terug naar overzicht