A
Z
C

AZC uit bekertoernooi na nederlaag bij ATC’65

Het bekeravontuur voor AZC zit erop. De ploeg van trainer Tom Polman ging donderdagavond met 4-1 onderuit bij ATC’65. Toch waren de Zutphenaren minder kansloos dan de uitslag doet vermoeden.

In ATC’65 trof AZC een oude bekende. Beide ploegen kwamen vorig jaar uit in de tweede klasse I. Vooral de laatste wedstrijd in Hengelo staat bij veel AZC’ers in het geheugen gegrift. De blauw-witten werden op een smadelijke 8-0 nederlaag getrakteerd en deze wedstrijd leidde mede de ondergang in naar de derde klasse.

Gelijkwaardig

Met vier overtuigende overwinningen op rij in de competitie was het zelfvertrouwen bij AZC echter groot. Het devies van Tom was dan ook om van eigen kracht uit te gaan en het eigen spelletje te spelen. Desondanks lag de bal na 30 tellen achter doelman Nardo van den Broek en even leek het op een herhaling van vorig seizoen te worden. AZC herpakte zich echter wonderwel en speelde een prima wedstrijd. Beide formaties deden weinig voor elkaar onder en de kansen voor beide doelen waren op één hand te tellen. Op slag van rust kwam AZC langszij. Een mooie crossbal van Ronahi Aksan werd door Luc Wassink in één keer op de pantoffel genomen: 1-1. Met een gelijke stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. 

Strafschop tegen

Ook in het tweede bedrijf gaven beide teams elkaar weinig prijs. AZC had de wedstrijd zelfs aardig onder controle. Breekpunt in de wedstrijd was een onnodige strafschop in de 70e minuut. Dit betekende de 2-1 voor de thuisploeg. AZC probeerde het nog wel, maar kon te weinig afdwingen om echt gevaarlijk te worden. Toen vijf minuten voor tijd de 3-1 viel geloofden de Zutphenaren het wel en gaven zelfs nog een doelpunt weg, waardoor er een 4-1 eindstand op het scorebord prijkte.

Al met al speelde AZC een prima wedstrijd, maar kreeg het op cruciale momenten tegendoelpunten te slikken. Dit biedt weer voldoende (leer)stof tot nadenken. AZC hervat op zondag 29 oktober de competitie met een thuiswedstrijd tegen Lochem.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Raymond Steinvoort, Quentin Joseph, Lars van Roon, Sven Calot, Siem Landman, Mark ter Horst, Lucas Knip (Felix Mulder), Ronahi Aksan (Bryan Itjang), Luc Wassink (Joey Steenbergen), Necati Taskoparan (Mika Dekker).

Ga terug naar overzicht