A
Z
C

AZC verliest laatste thuiswedstrijd tegen VDZ

AZC is er niet in geslaagd om alle thuiswedstrijden in het seizoen 2023-2024 te winnen. De formatie van oefenmeester Tom Polman ging in eigen huis onderuit tegen VDZ (2-4). Desondanks waren er ook nu weer genoeg mijlpalen te vieren. Door de resultaten op de andere velden legde AZC ook beslag op de derde periodetitel, waardoor de blauw-witten in het bezit zijn van alle periodetitels. En Frank Buurmeijer mocht in de slotminuten nog zijn opwachting maken, waardoor de topscorer aller tijden nu precies 400 competitiewedstrijden voor AZC heeft gespeeld. Een fantastische mijlpaal.

Sixday bij AZC. Het is een genot voor de spelers maar een gruwel voor iedere trainer. Doordat AZC enkele weken geleden al de titel opeiste, mocht de spelers voor het eerst sinds jaren weer meedoen aan het familietoernooi en natuurlijk het aansluitende feest. Helaas voor Tom kwam niet iedereen ongeschonden uit de strijd. Sterkhouder Lars van Roon liep een blessure op en was niet fit genoeg om te spelen. Necati Taskoparan startte daardoor in de basis. Voor de rest van de spelers om te laten zien dat Sixday en een wedstrijd een dag later prima samen kunnen gaan. Er was immers genoeg om voor te spelen, zoals het winnen van alle thuiswedstrijden in één seizoen en het winnen van de derde periode. De gasten uit Arnhem moesten ook winnen om deelname aan de nacompetitie in eigen hand te houden. Op voorhand was het dus een interessant duel.

En uiteindelijk werd het ook een interessante ontmoeting. In een open wedstrijd startten de gasten fel en de eerste kans was dan ook voor de rood-zwarten. Een aanvaller ging alleen richting doelman Nardo van den Broek en omspeelde de AZC-goalie ook knap. Zijn inzet werd vervolgens op de lijn gekeerd door aanvoerder Sven Calot. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd en zocht veelvuldig de aanval. Na ruim twintig minuten spelen kwam AZC op voorsprong. Felix Mulder werd goed de diepte in gestuurd op de linkerflank. Vervolgens behield de topscorer van AZC het overzicht en bediende Necati op maat: 1-0. VDZ knakte niet na de openingstreffer en deed er nog een schepje bovenop. Vooral via de flanken waren de Arnhemmers voortdurend dreigend. Na ongeveer een half uur spelen kregen de gasten de beloning. Een mooie aanval over de linkerflank werd uiteindelijk met een lage schuiver doeltreffend afgerond: 1-1. AZC probeerde zich te herpakken en een nieuwe voorsprong te forceren. Het kreeg hiervoor prima mogelijkheden via een schoten van Siem Landman (lat) en Joey Steenbergen, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Na de thee bleef VDZ gevaarlijk in de tegenstoot. De gasten dwongen de blauw-witten tot het maken van fouten. En aangezien AZC deze middag meer fouten maakte dan normaal kreeg VDZ veel kansen. Uit één van die omschakelmomenten viel de 1-2. Een inzet van de buitenspeler werd hoog en onhoudbaar achter Nardo geschoten. AZC antwoordde snel. Een goede aanval door het centrum kwam de bal via Luc Wassink bij Felix terecht. Oog-in-oog met de vijandelijke doelman bleef hij bijzonder kalm en schoof de bal gedecideerd binnen: 2-2. Het speelbeeld bleef na de gelijkmaker hetzelfde en VDZ pakte al snel opnieuw de leiding toen een schot van afstand achter de verbouwereerde Nardo verdween: 2-3. Toen niet veel later een inzet op de paal uiteenspatte, de aanval verder liep en de spits van VDZ de bal knap achter Nardo schoot, was de wedstrijd gespeeld. AZC streed voor iedere meter, maar was was deze middag niet bij machte om veel kansen te creëren doordat het te slordig was aan de bal. Het was gewoon niet goed genoeg en de kampioen moest dan ook terecht de punten aan VDZ laten.

400 voor Frank

In de slotminuten gunde Tom zijn assistent-trainer Frank Buurmeijer nog een invalbeurt, waardoor hij nu precies 400 competitiewedstrijden in actie kwam voor het eerste elftal. Na afloop werd de topscorer aller tijden hiervoor gehuldigd in de kantine. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal Frank.

Periodekampioen en einde thuisreeks

Zo slaagde AZC er dus niet in om alle thuiswedstrijden in één seizoen winnend af te sluiten en moet het voor het eerst sinds veertien overwinningen op een rij een nederlaag slikken. Op 14 mei 2023 was SDC’12 toen te sterk in Zutphen (1-2). Ondanks de nederlaag kon er toch nog gejuicht worden. Door de resultaten op de andere velden was AZC ook de winnaar geworden van de derde periode. Daardoor wist AZC alle periodes te winnen. Een unieke prestatie voor AZC.  

Aankomende zondag speelt AZC de laatste wedstrijd van het seizoen. Het is gelijk ook de laatste voor trainer Tom Polman. De Zutphenaren gaan dan op bezoek bij het tegen degradatie strijdende Beekbergen. Het zou mooi zijn als veel supporters richting Beekbergen afreizen om Tom een passend afscheid te gunnen. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip, Stijn Hagemans, Mark ter Horst, Sven Calot, Siem Landman, Jacco Verstraten, Felix Mulder, Necati Taskoparan (Mika Dekker), Luc Wassink (Frank Buurmeijer), Joey Steenbergen (Jamiro Steenbergen).

Ga terug naar overzicht