A
Z
C

AZC verrast koploper Bon Boys

AZC zorgde op de vierde speeldag voor een verrassing door lijstaanvoerder Bon Boys in eigen huis te verslaan (0-1). Invaller Mika Dekker tekende voor de enige treffer, maar een grotere uitslag zou gezien het aantal kansen zeker niet onverdiend zijn geweest.

De thuisploeg uit Haaksbergen was deze competitie uit de startblokken geschoten. De koploper wist alle wedstrijden overtuigend te winnen. In drie wedstrijden maakte Bon Boys zelfs twaalf doelpunten. AZC was dus gewaarschuwd en wist dat het deze wedstrijd geconcentreerd en scherp moest ingaan om een resultaat te kunnen behalen.

Passievol AZC

Trainer Tom Polman had zijn troepen optimaal geprepareerd en beschikte bovendien over de nodige voorkennis, aangezien Bon Boys-spits Jeffrey Zijlstra zijn collega is. Voor het eerst in het nieuwe tenue gehuld begon AZC met veel strijd en passie aan de wedstrijd. Hierdoor maakte de Zutphenaren het Bon Boys bijzonder lastig om in het spel te komen. Tegelijkertijd was AZC in die fase zelf ook nog slordig aan de bal en maakte het soms net de verkeerde keuze.

Kansenfestival

Na de aftastende openingsfase kwam AZC beter en beter in de wedstrijd. De blauw-witten creëerden kans op kans. Zo kreeg spits Luc Wassink een aantal grote kansen en ook Felix Mulder en Joey Steenbergen hielpen een paar goede mogelijkheden om zeep.

Goal Stijn afgekeurd

Op slag van rust dacht AZC dan eindelijk de – op dat moment meer dan verdiende – voorsprong te pakken toen Stijn Hagemans op randje buitenspel de bal in het doel deponeerde. In eerste instantie liet arbiter Dave Hoffmann zijn assistent in de kou staan en wees gedecideerd naar de middenstip. Uiteindelijk ging de leidsman toch in conclaaf met de grensrechter en besloot het doelpunt – tot ongenoegen van de AZC’ers – alsnog af te keuren.

AZC blijft kansen missen

Na de thee maakte Luc plaats voor Mika Dekker. AZC ging verder waar het voor de rust gebleven was, namelijk op jacht naar de openingstreffer. Ook nu kreeg de promovendus weer veel kansen om de score te openen. Pogingen van Felix (2x) en Joey troffen opnieuw geen doel. Een doelpunt van Joey werd wegens buitenspel afgekeurd.

Cruciale redding Nardo

De vele missers kwam AZC bijna duur te staan. Bon Boys-spits Zijlstra kapte zichzelf tot twee keer toe fraai vrij en kwam daardoor oog-in-oog te staan met AZC-doelman Nardo van den Broek. Met een werkelijk geweldige redding kwam Nardo echter als winnaar uit de strijd en hield daarmee AZC op de been. Deze save bleek uiteindelijk cruciaal, want de wedstrijd had hierdoor zo de andere kant kunnen opvallen.

Mika brengt AZC aan de leiding

Tien minuten voor tijd kreeg AZC dan eindelijk loon naar werken. De ingevallen Necati Taskoparan zette de Bon Boys-sluitpost dusdanig onder druk dat hij de bal pardoes in de voeten van Mika schoot. De linkspoot aarzelde geen moment en schoof de bal in het doel: 0-1. Wat volgde was een grote ontlading in het AZC-kamp.

AZC houdt stand

Na de openingstreffer besloot Bon Boys het over een andere boeg te gooien en opportunistischer te gaan spelen. De thuisploeg kreeg ook mogelijkheden, maar AZC hield uitstekend stand. Het laatste fluitsignaal werd dan ook met veel gejuich begroet. Bij het verlaten van het veld kregen de spelers een daverend applaus van de toch weer volop meegereisde supporters. AZC boekte niet alleen een hele knappe en verdiende overwinning, maar ook een broodnodige. De uitslagen op de andere velden lieten immers opnieuw zien dat de verschillen klein zijn en iedereen van elkaar kan winnen.

Voor de beker tegen Trias

Aanstaande zondag komt AZC in actie voor de beker. De Zutphenaren reizen dan af naar Winterswijk, waar het de degens kruist met derdeklasser FC Trias. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark ’t Huitinkveld.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek; Jamiro Steenbergen, Quentin Joseph, Lars van Roon, Sven Calot, Stijn Hagemans (Onur Köse); Lucas Knip, Jacco Verstraten, Joey Steenbergen (Necati Taskoparan); Luc Wassink (Mika Dekker) en Felix Mulder.

Ga terug naar overzicht