A
Z
C

AZC VR1 gaat met dubbele cijfers door in de beker

Zondag 22 oktober stond de bekerwedstrijd in de eerste knock-out ronde tegen 5e klasser Vorden VR2 op het programma. Dit zou eigenlijk geen moeilijke opgave voor ons moeten zijn, maar aangezien Vorden VR1 vrij was, waren we overal op voorbereid. Na een gezonde traktatie van de jarige Elysha begonnen we met frisse moed aan de wedstrijd.

We startten in een nieuw systeem en daardoor was het begin wat onwennig. Al snel wisten we de draai te vinden en na 11 minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord. Jayla kon na goed doorzetten de bal over de doellijn werken. In de 13e minuut kwam AZC op een 2-0 voorsprong. Na een goede actie van Annely op rechts kon Romy de bal laag in de hoek binnenschieten (met rechts!). In de 15e minuut werd het 3-0 voor AZC. Na een goede bal van Bix op Jai, schoot Jai op de paal. Jayla reageerde attent en kon de bal rustig binnenschieten. In de 18e minuut viel de 4-0. Destiny kwam op aan de linkerkant en gaf de bal voor op Jai, die alle tijd kreeg en de bal rustig kon binnenschieten. Vorden trapte af en AZC veroverde gelijk de bal en kwam op 5-0. Na een goede bal van Lynn op Jai, kon Jai de bal in het doel schieten. Het was eenrichtingsverkeer in de eerste helft. Af en toe kwam Vorden over de middenlijn, maar AZC wist dan snel de bal weer te veroveren. Na een halfuurtje kwam Elysha voor Aleid in het veld. In de 33e minuut kwam AZC op een 6-0 voorsprong. Lynn kreeg de bal op het middenveld en schoot deze vanaf 20 meter prachtig in het doel. De 7-0 liet ook niet lang op zich wachten. In de 41e minuut kreeg Jayla de bal van Lieke, de keepster gleed uit en de doorgelopen Jayla kon de bal in het doel tikken; een hattrick voor Jayla! Wederom veroverde AZC snel de bal na de aftrap van Vorden. In de 44e minuut was het Jai die ook een hattrick maakte. Na een steekpass van Bix, kon Jai vanaf de 16 de bal hoog langs de keeper in het doel schieten. Voordat we aan de thee/ranja gingen, zette Jai de ruststand op 9-0. Ditte gaf een goede steekpass op Jai en Jai kon de bal in het doel prikken.

Rust. In de rust werd Jai gewisseld voor Hazal. Na een botsing met de keepster in de eerste helft en behoorlijk wat noppen in haar bovenbeen moest Jai, om erger te voorkomen, op de bank plaatsnemen.

In de tweede helft kwam AZC gelijk op 10-0. Na een goede aanval via Hazal, Ditte en Lynn, kon Lynn laag in de hoek binnenschieten. Helaas wisten we niet de 0 te houden vandaag. Na geklungel achterin in de 54e minuut, kreeg de tegenstander een doorschietende bal en maakte de 10-1. AZC reageerde hier gelijk op door de 11-1 te maken vanaf de aftrap. Annely kwam na een goede steekpass 1 op 1 met de keepster en rondde keurig af. Na deze goal werd Annely gewisseld en kwam Chantal in het veld. Vorden kreeg wat meer balbezit en kon ook een paar keer aanvallen. Gelukkig konden de verdediging en Dazzy een tweede tegendoelpunt voorkomen. Na 70 minuten kwam Aleid weer in het veld voor Jayla. In de 74e minuut kon Destiny ook haar goaltje meepikken. Na een goede steekpass, kwam Destiny 1 op 1 met de keepster en schoot de bal laag in de hoek en zette AZC op een 12-1 voorsprong. In de 82e minuut kwam Jayla weer in het veld voor Bix. Na een korte corner van Destiny en Chantal, legde Chantal de bal breed op de vrijstaande Lynn, die de bal vanaf de 16 laag in de hoek schoot. Ook Lynn maakte dus deze wedstrijd een hattrick en zette AZC op een 13-1 voorsprong. Hazal bepaalde de eindstand op 14-1. Chantal controleerde een hoge bal van Vorden en gaf een goede dieptepass op Hazal, die rustig bleef en de bal strak in de verre hoek schoot. Kort hierna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Na vooral een uitstekende eerste helft, bekert AZC VR1 door naar de volgende ronde. Linda heeft verder wat nieuwe dingen kunnen uitproberen qua tactiek en verschillende positiewisselingen. Daarnaast werden bijna alle grote kansen die we hadden goed en geplaatst afgemaakt. Dit is ook wel eens anders, dus hier mogen we trots op zijn! Laten we deze vibe meenemen naar de competitiewedstrijden. Zondag spelen we voor de competitie thuis tegen Basteom VR1.

©️Dit verslag is mogelijk gemaakt door Lieke. 

Ga terug naar overzicht