A
Z
C

AZC VR1 pakt 4 punten in een week en stijgt een plekje

Het doel van vorige week was om 6 punten te pakken in een week, maar dit werden er 4. Eerst werd er vorige week donderdagavond thuis gespeeld tegen Sc. Overwetering VR1. Na een ontzettend sterke 1e helft werd er uiteindelijk terecht gelijk gespeeld: 1-1.

Met de wedstrijd van donderdag nog in de benen stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen SV CCW (Wilp) VR1 op het programma. Een wedstrijd met mogelijkheden voor AZC om de drie punten in de wacht te slepen want dit moest ook echt gebeuren. In het zonnetje werd er om 11.15 uur afgetrapt met de volgende opstelling:

Dazzy

Aleid – Lynn – Ditte – Romy

Elysha – Annely – Lieke

Jayla – Hazal – Destiny

Wissels: Jai-Lana, Rosalie, Bixente.

AZC kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. De bal werd in de 2e minuut al op de penaltystip gelegd als gevolg van een handsbal van de tegenstander. Lieke maakte hier goed gebruik van en schoot de bal vol overtuiging achter de keeper. Dit was een goed begin.

Daarna kreeg AZC veel ruimte van Wilp. Hierdoor kon het middenveld het spel op een rustige manier verdelen, de ruimtes zoeken en kon er in de as geschoven worden. Er werd goed gecombineerd wat al snel resulteerde in verschillende doelpogingen. Helaas werden deze pogingen geblokt of gingen naast en op de lat. Desondanks kwam naast de doelpogingen van AZC ook Wilp zo nu en dan in de zestien van AZC, door te counteren en de vleugelspelers aan te spelen. Een aanval van Wilp via de rechterkant resulteerde in een 1-1.

In de 20e minuut kwam Jai-Lana in het veld voor Hazal. Van griepklachten was bij Jai-Lana gelukkig niks meer te merken, want al naar een paar minuten in het veld te hebben gestaan maakte zij de 2-1 door een pass van Jayla te benutten met een lobje over de keeper. Ook de 3-1 staat achter de naam van Jai-Lana. Door een afstandsschot buiten de zestien schoot ze de bal over de keeper heen. Door de ruimte die AZC van Wilp kreeg konden Ditte en Lynn verschillende keren naar voren schuiven. Ditmaal was het Ditte die naar voren schoof, effectief druk zette en de bal keurig achter de keeper kreeg. Met 4-1 ging AZC de rust in.

Rust: 4-1.

Hoewel er in de rust duidelijk werd gezegd dat we de concentratie moesten behouden begonnen wij eigenlijk de tweede helft meteen in te kakken. CCW begon wat meer met druk te zetten en kreeg meer ruimte om te voetballen. Na 10 minuten scoorde CCW en stond het 4-2. AZC kreeg nog wat kansen maar die gingen er niet in. Er werd wat geschoven door CCW waardoor het voor onze verdediging wat lastiger werd. Even later kreeg CCW een vrije trap en die werd door CCW erin gekopt stand 4-3. In de 63e minuut kreeg Jayla een steekpass van Ditte, Jayla sprintte naar de achterlijn en gaf de bal voor op Destiny, helaas schoot Destiny net over de bal heen. Er werden goede combinaties gemaakt op het middenveld tussen Lieke, Ditte en Lynn. Ditte kreeg ook nog een kans, ze schoot de bal prachtig van buiten de zestien, maar helaas op de lat. Jayla kreeg een mooie pass van Romy, Jayla gaf de bal mooi voor op Jai-Lana en zij legde de bal terug op Jayla alleen schoot ze net over de bal heen! In de 65ste minuut kreeg Jai-Lana een goede pass van Elysha. Jai draaide open en schoot de bal helaas op de paal. De bal kwam via de paal terug op Jayla, Jayla schoot de bal maar de keeper hield de bal tegen. Het zat ons (zoals zo vaak) niet mee. Vaak werd helaas de paal of de lat geraakt. In de 72ste minuut gaf Lynn een mooie steekpass door het midden op Jai-Lana, Jai speelt de keeper uit en geeft de bal vanaf de achterlijn op Hazal. Hazal probeert de bal erin te tikken maar de verdediger van CCW tikt met haar hand de bal van de lijn. Dus wederom een penalty voor AZC! Lynn nam de penalty en schoot de bal vol zelfvertrouwen onder in de hoek: GOAL! 5-3 voor AZC! De laatste paar minuten van de wedstrijd was het echt strijden voor AZC want we hadden de 3 punten heel hard nodig. AZC kreeg een corner, iedereen stond klaar en Annely liep goed door en kon de bal binnen schieten, 6-3 voor AZC! CCW wist toch nog 1 doelpuntje te maken de bal werd er simpel ingetikt stand 6-4. Vlak daarna werd er door de scheidsrechter afgefloten. Eindstand 6-4.

We zijn heel erg blij met deze 3 punten. We hebben er met z’n allen keihard voor gestreden! In de 1e helft hebben wij echt laten zien hoe goed en simpel wij eigenlijk met elkaar kunnen voetballen. De 2e helft was voor ons echt minder en hadden we het helemaal niet tot een 6-4 hoeven te laten komen. We hebben het zoals wel vaker is gebeurd, het onnodig spannend gemaakt. Toch zijn we wel tevreden over het eindresultaat, want 3 punten zijn 3 punten en die hebben we gepakt!⚽️

Aanstaande zondag speelt AZC VR1 uit bij Broekland tegen de nummer 2 van de ranglijst en 2 april is het Super Sunday bij AZC, dan speelt AZC VR1 thuis tegen koploper Vorden VR1.

©️ Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door Annely en Jayla.