A
Z
C

AZC VR1 winnen laatste competitiewedstrijd voor de winterstop

Voor de wedstrijd hebben de dames gezellig met elkaar kunnen genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt op de club!

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet en de bal werd rustig rond getikt. Er werden al snel een paar kansen gecreëerd, maar die gingen er helaas net niet in. In de 3e minuut was er goede aanval van AZC. Ditte gaf een mooie bal op Ja-Lana, die schoot vanaf de 16 op goal, maar raakte helaas de lat.

Er werden goede combinaties gemaakt en in de 20e minuut krijgt Jayla de bal en geeft een mooie bal op Lynn geeft waardoor ze van afstand kon schieten, alleen ging deze naast.

In die 23e minuut wordt Hazal gewisseld en komt Elysha het veld in. Er werd wat geschoven met posities.

De dames bleven hard vechten en kansen creëren. We speelde ons eigen spel wat goed ging. In de 25e minuut geeft Lynn een goede pass op Jai-Lana, zij legt de bal keurig opzij en Jayla schiet. Helaas zat de voet van de tegenstander ertussen dus ging deze er niet in. In de 26e minuut geeft Bix een goede pass op Jayla. Jayla neemt aan en knalt de bal in het doel GOALL, 0-1 AZC!! Na zo veel kansen stond het dan eindelijk 0-1.

In die 42e minuut werden wij verrast door een uitgespeelde kans van V en L waardoor zij ineens de 1-1 maken.  Maar AZC was het daar niet mee eens en we gingen gelijk weer in de aanval. In die 43e minuut geeft Romy een mooie hoge bal op Jai-Lana, alleen was deze iets te hard. De keeper van V en L komt uit, maar Jai-Lana zag haar kans nog en tikte de bal aan GOAL 1-2.  De dames waren wel wat aan het verslappen, maar bleven voor elkaar werken. We wisten dat er meer te halen viel. In de 44e minuut krijgt Jayla weer een kans. Ze schiet, maar de keeper blokt. De bal rolde door naar de achterlijn, maar Jayla bleef scherp en schoot de bal via de achterlijn met rechts op een bijzondere wijze in het doel 1-3!!

Rust 1-3

In de tweede helft stonden wij op scherp! We wisten dat we deze moesten winnen en de 3 punten mee naar huis moesten nemen. We begonnen gelijk weer fel. In de 52e minuut gaf Lynn een steekpass op Jayla die met haar snelheid de tegenstander makkelijk eruit sprintte, Jai-Lana stond natuurlijk al klaar voor het goal. Jayla zag haar en gaf een mooie assist op Jai-Lana en ze maakte die keurig af. 1-4!! In die 60e minuut komt Hazal in het veld voor Rosalie.

AZC verzwakte wat waardoor V en L toch wat kansen kon creëren.. In de 62e minuut schoot V en L van afstand op goal. Gelukkig hebben wij natuurlijk Dazzy, zij houdt de bal tegen met een mooie duik! AZC verzwakte en V en L maakte daar goed gebruik van. Dus 2 minuten later, in de e minuut maakte V en L de 2-4, wat echt niet nodig was.

We kakten helemaal in, wat zonde was! We lieten de dames van V en L hun spel spelen en gingen er zelf weer helemaal in mee. In de 80ste minuut viel de 3-4. De dames gaven elkaar de motivatie weer terug, we mochten dit nu echt niet weggooien. Het was nu met z’n alle vechten voor die 3 punten! In de 81e minuut maakte Destiny een mooie loopactie naar het doel en schoot de bal er in, 3-5! Er werden daarna nog wat kansen gecreëerd door AZC maar die gingen er helaas niet in.

Eindstand: 3-5

De dames hebben de laatste 20 minuten gevochten voor elkaar en voor die 3 punten die ze gelukkig hebben mee genomen naar huis. Ondanks met een selectie van 12 hebben wij het toch mooi geflikt! Zo sluiten we de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop mooi af met een verdiende overwinning.

Op 18 december spelen we nog een bekerwedstrijd thuis tegen SVO FC Maas en Waal VR1 om 14:00 en dan gaat voor ons de winterstop echt in. We hopen dat na de winterstop de meeste hersteld zullen zijn en we weer met z’n allen er vol tegenaan kunnen gaan!⚽️

©️Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door Destiny en Jayla.

Fotografie door: @bylisafotografie