A
Z
C

AZC VR1 wint haar eerste bekerwedstrijd met ruime cijfers!

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In de bekerpoule namen we het op tegen 5e klasser HC’03 VR1. We hadden lang niet tegen HC’03 gespeeld, waardoor het een redelijk onbekend team voor ons was. Destiny en Aleid waren afwezig in verband met vakantie en Jayda is geblesseerd. Rosan uit de JO17-2 deed vandaag met ons mee.

 

Met een lekker zonnetje en op een goed bespeelbaar eerste veld trapten we om 11:15 uur af. De eerste kans was gelijk voor AZC. Een goed één-tweetje tussen Romy en Jai resulteerde in een schietkans voor Romy. De keepster pareerde dit schot. In de 4e minuut kon AZC weer op doel schieten, maar de keepster van HC’03 wist het schot van Annely te keren. Hieruit volgde een corner en wederom een grote kans voor AZC. Chantal ging achter de bal staan en slingerde de bal voor doel. Vervolgens kopte Ditte de bal net voorlangs. HC’03 was aan het tegenhouden en we speelden vooral op hun helft. Af en toe kwam HC’03 eruit, maar de verdediging van AZC stond goed en we gaven geen kansen weg. AZC kreeg nog een paar grote kansen. Annely gaf een goede voorzet op Jai, maar die schoot net naast. In de 12e minuut kreeg Lynn ruimte om te schieten en ze schoot keihard op doel. Helaas voor ons kon de keepster van HC’03 de bal net voldoende aanraken waardoor de bal via de lat over het doel ging. In de 18e minuut werd het dan eindelijk 1-0 voor AZC. Chantal nam een corner en Annely kon de bal over de keepster heen schieten. 1-0 AZC! Nog geen minuut na de 1-0 kreeg AZC weer een grote kans. Jai speelde de bal naar Jayla en Jayla kon op doel schieten. Helaas stond de keepster weer in de weg. In de 23e minuut kon Annely weer op doel schieten. Na een goede aanval via Bixente, Chantal en Annely schoot Annely net over het doel. In de 40e minuut werd het 2-0 voor AZC. Bixente creëerde ruimte voor zichzelf om te schieten en schoot de bal haarfijn in de kruising. Een prachtig doelpunt! 2-0 AZC! Na de aftrap van HC’03 veroverde AZC al snel de bal weer. Lynn gaf een diepe bal op Lieke, die de bal laag over de grond vooraf op Jai ter hoogte van de penaltystip. Jai bleef kalm en schoot de bal beheerst binnen. 3-0 AZC! AZC kreeg hierna nog wat kansen, maar 3-0 was de ruststand.

Rust.

In de tweede helft ging we verder waar we in de eerste helft gebleven waren. We hadden veel balbezit, creëerden veel kansen en wisten ook veel kansen niet om te zetten in doelpunten. In de 52e minuut werd het 4-0 voor AZC. Jai gaf een goede steekpass op Jayla, die de bal vervolgens door de benen van de keepster heen punterde. 4-0 AZC! HC’03 kwam in de tweede helft iets vaker op onze helft, maar nog steeds stond de verdediging van AZC goed. Dazzy had een rustige middag. Ook Rosan, die een paar koppen kleiner was dan haar tegenstander, deed het goed op de back-positie. AZC werd vaak gevaarlijk voor het doel van HC’03 maar miste vaak de scherpte om de score uit te breiden. In de 73e minuut speelde Bixente 3 tegenstanders uit en legde de bal terug op Annely. Annely schoot helaas net naast. In de 75e minuut speelde Hazal de bal op Lieke, die hard vooraf op Jai, maar deze bal ging ook net naast. In de 76e minuut deed Bixente ‘Copy + Paste’ van haar doelpunt in de eerste helft. Op precies dezelfde wijze en vanaf ongeveer dezelfde afstand schoot ze de bal weer prachtig in de kruising. 5-0 AZC! In de 84e minuut werd het ook nog 6-0 voor AZC. Jai schoot hard op het doel, maar de keepster kon de bal tegenhouden. Hazal was attent en kon de rebound rustig binnen schieten. 6-0 AZC! Dit was tevens de eindstand.

AZC was vandaag de betere ploeg en heeft verdiend gewonnen. De uitslag had veel groter kunnen zijn als we onze (vaak grote) kansen afmaken. Dit blijft een leerpunt voor ons team. Toch mag AZC dik tevreden zijn met een 6-0 overwinning in de eerste wedstijd van het seizoen. Zondag spelen we, net als AZC 4 en AZC 1, thuis tegen De Hoven. Wij spelen om 11:00 uur tegen VR1.

©️Dit wedstrijdverslag is mogelijk gemaakt door Lieke.

Ga terug naar overzicht