C

AZC VR1 wint wederom en eindigt als 7e

AZC VR1 – Pax VR1 – 3-1!

AZC VR1 wint van verdiend van Pax VR1: “We gaan ze Pax’en!”

Na het gelijke spel van 1-1 op 30 april, staan de vrouwen van AZC op deze donderdag avond met veel moed en overtuiging tegenover Pax VR1.
De eerste helft verliep gelijk goed. In de 2e minuut nam Destiny een corner en Lieke schoot de bal met haar knie in het doel: 1-0!

Een kwartier later in de 17e minuut was er een mooie combinatie vanuit Romy die de bal ingooit op Hazal die Romy vervolgens terug kreeg waarna zij een hoge steekbal kon geven op Jai-Lana. Zij speelde gemakkelijk 2 dames uit van Pax maar schoot helaas tegen het zijnet aan.

In de kleedkamer is er alvast aangekondigd om de wedstrijd in te gaan met onder andere; goed druk zetten! In de 28e minuut was dit terug te zien en onderschept Jayla de bal na het druk zetten op de verdediging, Jayla gaf de bal voor maar helaas stond er niemand van AZC..

Buiten de zestien krijgt Lieke de bal in de 34e minuut. Terug kijkend naar de training waarin Linda eist “gewoon schieten!”, schiet Lieke maar heeft de keeper van Pax de bal kunnen vangen. Toch zorgde dit voor een boost bij Lieke die in de 35e minuut, haar tegenstander goed uitspeelde. Jai-Lana krijgt de bal voor en wanneer zij de bal wilde aantikken, komt de tegenstander nét tussen.

Helaas scoorde Pax in 36e minuut (met geluk). 1-1. Focus moet erin blijven bij AZC!

Niet veel later maakten de vrouwen van AZC een  sterke comeback in de 38e minuut. Jai-Lana schoot de bal van buiten de zestien nét mis. En ook Ditte schoot buiten de zestien waarbij de keeper dit tegenhield maar los liet! Door de snelle reactie van Jai-Lana, kon zij de bal erin schieten. 2-1.

Rust – 2-1.

Het staat gewoon weer 0-0 en met de PepTalk van Linda zijn de vrouwen van AZC weer scherp.
In de 59e minuut geeft Hazal de bal goed voor vanaf de zestien. Helaas kwam de bal net wat te snel.

In de 60e minuut werd er een goede combinatie gemaakt tussen de zusters Jai-Lana en Bixente. De keeper schoot de bal weg maar Lynn maakte een rebound vanaf de middellijn. De bal ging over de lat. Hiermee was wél duidelijk te zien dat de vrouwen van AZC zéker omschakelen!

Destiny nam de corner in de 67e minuut en de bal kwam in de richting de van de keeper. Maar ineens lag de bal voor de voeten van Annely en schoot zij deze in het goal: 3-1!

Vanaf de 75e minuut konden vielen de meiden Sarah, Rosan en Jayda heel goed en sterk in!
Met name directe kansen voor Sarah die de bal er niet in kreeg. En ook Rosan die in de 90e minuut een sprint trok naar het doel en bijna scoorde. Voor haar de eerste keer voorin staan.. Chapoo!

De inzet voor elkaar, de scherpte en overtuiging in de tweede helft en het goede combinatie voetbal hebben absoluut gezorgd voor een mooi en verdiend resultaat van 3-1. “We gingen ze zéker Pax’en.”

De overwinning nemen de vrouwen van AZC weer mee naar de volgende wedstrijd aanstaande donderdag 1 juni. Dan spelen de vrouwen alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis om 20.30 uur tegen Keijenburgse Boys VR1.

In de laatste 2 wedstrijden zijn de benodigde 6 punten gepakt en hierdoor zijn de vrouwen absoluut zeker van de 7e plek, wat de uitslag donderdag ook zal worden. Een zeer terechte en verdiende positie gezien het verloop van de competitie. Af en toe had er absoluut meer ingezeten, maar we mogen zeker tevreden zijn met deze plek! ⚽️

©️ Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door: Bixente en Elysha.