A
Z
C

AZC vrouwen naar halve finale beker

Op Tweede Paasdag stond de kwartfinale tegen Leones (uit) op het programma. We moesten vroeg uit de veren en Linda had voor ons geregeld dat wij met de bus naar Beneden-Leeuwen konden afreizen. Met grote dank aan onze sponsor Pomme Schoenen & Tassen en Linda! Om 08:15 uur verzamelden we bij AZC en konden we vertrekken richting het Zuidwesten.
De wedstrijd begon wat rommelig van beide kanten door wat hoge ballen. Beide ploegen zaten er kort op, waardoor er veel foutjes werden gemaakt. In de 2e minuut kwamen we er gelijk achter dat de voorhoede van Leones snelheid had. Na een aanval kon de spits van Leones op Dazzy afkomen. Ze ging rechts langs de uitkomende Dazzy heen, maar Aleid wist het haar moeilijk genoeg te maken, waardoor ze in het zijnet schoot.
In de 4e minuut wist Dazzy door goed uit haar doel te komen een doorbraak via een lange bal van Leones weten te voorkomen. Hierna kreeg AZC wat meer grip op de wedstrijd en werden er blij vlagen goede combinaties gemaakt. Dit resulteerde niet in hele grote kansen. In de 12e minuut kon Chantal voor het eerst namens AZC op doel schieten. De keepster van Leones kon deze bal pakken. In de 15e minuut kreeg Leones een corner. Gelukkig voor ons belandde deze bal op de bovenkant van de lat. In de 22e minuut kreeg AZC een vrije trap. Bix sneed de bal mooi aan op de 5 meterlijn, maar de keepster van Leones zat er goed tussen. In de 24e minuut kwamen we op een 1-0 achterstand. Na een voorzet van de rechtsbuiten van Leones werd door Leones op doel geschoten. Dazzy kon deze inzet goed keren, maar de rebound was helaas voor Leones. Na de tegengoal bleef AZC vertrouwen houden. We konden af en toe goed combineren en daaruit viel 3 minuten na de 1-0, de gelijkmaker. Een uittrap van de keepster van Leones werd opgevangen door Annely. Vervolgens zaten Chantal en Romy kort op hun tegenstander waarna Destiny via links een actie kon maken. Destiny gaf een goede voorzet en de inlopende Jayla kon met links onderin de hoek binnenschieten! Een paar minuten na de gelijkmaker, kon Leones weer op doel schieten. Dit schot was zwak en dus een gemakkelijke prooi voor Dazzy. Nog geen minuut later was het weer Leones dat er gevaarlijk uitkwam. Na een steekpass vanuit het middenveld kon de rechtsbuiten op Dazzy afkomen. Ze omspeelde Dazzy, maar Romy kon de inzet van Leones blokken en verwerkte de bal tot een corner. In de 39e minuut kon de spits van Leones na een lange bal gevaarlijk doorkomen. Annely bedacht zich geen moment en maakte in de 16 een perfecte sliding op de bal. In de 42e minuut was het AZC dat weer een kans kreeg. Na een ingooi en goed doorzetten van Chantal en Destiny, kon Destiny op doel schieten. De keepster kon deze inzet keren. In de blessuretijd van de 1e helft was het wederom AZC dat weer een kans kreeg. Na een goede verdedigende actie van Romy kon zij een driehoekje vormen met Chantal en Jai, die vervolgens de bal naar Annely op het middenveld speelde. Annely schoot op doel, maar deze werd gepakt door de keepster. Hierna kon AZC weer de aanval zoeken. Na de uittrap van de keepster won Lieke haar duel en kon Annely Jayla bedienen aan de rechterkant. Jayla gaf de bal strak voor, maar helaas was er niemand van AZC om deze kans te benutten. Kort hierna floot de scheids voor de rust.
In de tweede helft kwam Lynn in het veld voor Aleid en schoven een aantal vrouwen een positie door. Kort na de start van de 2e helft was het AZC dat voor het eerst de aanval kon zoeken. Annely kreeg de bal op het middenveld en gaf een diepe steekpass op Jayla die haar directe tegenstander eruit liep. Jayla gaf de bal voor, maar deze werd weggewerkt door een verdediger van Leones. In de 47e minuut kreeg Leones haar eerste kans. Nadat een voorzet vanaf rechts niet helemaal lekker werd weggewerkt kon een speelster van Leones op doel schieten. Dazzy stond goed te keepen en bracht redding op de doellijn. Een paar minuten later kreeg AZC weer een grote kans. Jai kreeg de bal aan de linkerkant en kon de bal meegeven aan de opkomende Romy. Romy bleef sterk aan de bal en gaf de bal voor op Bix, die net een paar cm te kort kwam op de bal binnen te schieten bij de 2e paal. Het spel golfde op en neer zonder dat beide ploegen hele grote kansen kregen.
In de 55e minuut kon AZC doorbreken. Jayla zette goed druk en veroverde de bal op de middenlijn. Bix gaf een steekpass op de goed doorgelopen Jayla. Helaas voor ons kwam de keepster goed uit en kon er een ingooi van maken. In de 57e minuut was het weer AZC dat gevaarlijk werd. Chantal ving de bal op, waarna Ditte een actie kon maken. Ze liep door en ging een 1-2’tje met Jai aan. Ditte gaf de bal voor op Jayla, maar zij kon niet tot een schot komen.
In de 60e minuut kwam Elysha in het veld voor Chantal. Een paar minuten later was het weer AZC dat een goede aanval kon opzetten. Er werd goed omgeschakeld naar de aanval vanuit een ingooi van de tegenstander ter hoogte van onze eigen 16. Destiny legde de bal breed op Lynn, die met haar goede traptechniek Bix kon bedienen. Zij hield het overzicht en legde de bal breed op de opkomende Jayla. Helaas zat de verdediging van Leones er ook goed bij waardoor het schot een makkelijke prooi voor de keepster was. In de 66e minuut kwam AZC dan eindelijk op een 1-2 voorsprong. Jai verdiende een corner en pakte snel de bal. Bij Leones stonden ze nog te slapen terwijl Destiny en Jai snel een korte corner namen. Jai gaf de bal laag voor bij de 1e paal aan Lieke die de bal in de verre hoek wilde schieten. Een speelster van Leones hielp een handje en gaf het laatste tikje, waardoor de bal in het doel van Leones belandde. De ontlading was groot en deze voorsprong was meer dan verdiend gelet op het spelverloop in de tweede helft. Hierna moest AZC alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. In de 73e minuut kon de rechtsbuiten van Leones een voorzet geven. Gelukkig voor AZC ging deze bal aan iedereen voorbij. De in de eerste 75 minuten goed fluitende scheidsrechter kreeg in het laatste kwartier toch echt meer een geel-zwart hart en besliste vaker (onterecht) in het voordeel van Leones.
In de 85e minuut kreeg Leones op de punt van de 16 een vrije trap. Gelukkig voor ons belandde deze op de lat. Bij elke vrije trap of corner ging de keepster van Leones mee naar voren. In de 5e minuut van de extra tijd kon AZC onder de druk van Leones uitkomen en counteren. Dit resulteerde helaas niet in de bevrijdende 1-3 en de scheids liet nog 5 minuten doorvoetballen. In de laatste minuten was het AZC die de meeste aanspraak maakte op de 1-3, maar helaas viel die niet voor ons. Na 10 minuten blessuretijd floot de scheids voor het einde. De ontlading was groot en de overwinning is dik verdiend!

Wat een wedstrijd, wat een strijd en spanning. Zeker gezien het gecontroleerde spel wat de vrouwen hebben laten zien, waarbij goede combinaties werden gemaakt is het meer dan terecht dat de vrouwen in de halve finale staan. Op de terugweg in de bus is er een goed feestje gevierd en ook bij AZC stonden er wat drankjes en hapjes voor ons klaar.
De halve finale van de beker wordt in de week van 4/5 mei gespeeld. We spelen thuis tegen Hierden VR1. Komen jullie ons naar de finale schreeuwen?