A
Z
C

AZC vrouwen onderuit tegen Basteom

Vandaag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma.

Na mooie resultaten in de afgelopen bekerwedstrijden, was het nu nodig tijd om aan onze competitiewedstrijden te werken en de 3 punten bij AZC te houden.

Voordat de vrouwen begonnen aan de warming up was het eerst tijd voor onze teamfoto. Mogelijk gemaakt door onze fotograaf Freddy Burgers! (bedankt Freddy)!

De vrouwen van AZC hadden afgesproken om voor elkaar te vechten en 110% ervoor te gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette de vrouwen AZC goed druk, wat zich al in een paar mooie combinaties en kansen resulteerde.

In de 3e minuut speelt Annely de bal in de voet van Jai. Zij geeft een goeie bal op Jayla, maar zei kon er helaas net niet bij. In de 10e minuut maakt Jayla  een mooie actie en geeft de bal voor op Jai, die helaas net op de paal Schoot.

In de 13e minuut gaf de verdedigster van Basteom een lange bal op de rechtsbuiten, maar gelukkig hebben we Romy die keurig de bal weg werkte.

Basteom probeerde ergens een gaatje te vinden om door de verdediging heen te komen, maar de vrouwen van AZC deden netjes wat er gevraagd werd en voorkwamen schoten op het doel.

In de 18de minuut waren de vrouwen weer in de aanval. Ditte speelt de bal op Bixente, Bixente passt op Romy die een paar mooie meters kon maken en een keurige voorzet gaf, helaas stonden de speelsters van Basteom ertussen.

De vrouwen bleven zoeken naar de openingstreffer die zeker verdiend was, maar niet viel. AZC bleef kansen creëren maakte goeie combinaties, alleen de bal wilde er niet in.

In de 25e minuut is er een Corner voor AZC die door Lynn genomen werd. De tegenstanders probeerde de bal weg te werken waardoor de vrouwen van AZC een aantal schoten op het doel konden lossen, maar de verdediging van Basteom werkte prima alle ballen weg.

In de 27ste minuut was het eerste schot van Basteom op goal maar Dazzy redde deze prima.

Zoals vaker ligt het niet aan de kansen en zo ook vandaag niet. 

 

31e min: Romy krijgt bal voor doel, maar schiet rakelings langs het doel.

34e: Lynn speelde de bal naar Romy. Romy gaf voor op Jai, die helaas mist.

39e: afstandsschot Lieke gaat net naast

44e: vanuit de genomen Corner, konden de vrouwen 2 schoten op doel schieten, maar ook deze gingen er niet in. 

Rust: 0-0. Met wat tactische wijzigingen hadden we het vertrouwen om de overwinning binnen te slepen. 

En al vrij snel in de tweede helft viel uit eindelijk de 0-1 voor AZC. (47e minuut). Na mooie actie van Annely op de flank, kon ze de assist geven op de Jai, die de bal rustig kon binnenschieten. De vrouwen van AZC waren wat minder scherp waar Basteom goed gebruik van maakte en zo stond het ineens 1-1.

In de 64ste minuut maakte een speelster van Basteom een overtreding in het strafschopgebied op Bixente en de scheidsrechter besliste om de bal op de stip te leggen. Lieke stond achter de bal en schoot de bal keurig bovenin de kruising, wat een prachtig doelpunt! 2-1 AZC! 

Daarna zakte het toch in. Op een of andere manier liep het niet en in de 2e helft stond er ook een wat beter Basteom. Ondanks dat het niet liep bleven de vrouwen wel hard voor elkaar werken. Maar de combinaties werden niet echt meer gezocht en er werd veelal de lange bal gegeven. Hier maakte Basteom gebruik van, wat al snel de stand naar 2-2 wist te brengen.

In de 71ste minuut viel via een corner de 2-3 voor Basteom en laten wisten zij ook nog de 2-4 te maken. 

Zoals al vaker het geval is zijn wij de bovenliggende partij in het spel met vele kansen. Met een 4-0 voorsprong de rust ingaan geeft toch een totaal ander gevoel dan wederom 0-0 met de rust en de gecreëerde kansen.

De vrouwen van AZC balen hier enorm van maar kunnen niet bij de pakken neerzitten. In de voetbalwereld hoort winnen en verliezen erbij. Uit elke wedstrijd kun je leermomenten halen en trainen op de punten die wat minder gaan. Maar het afmaken van kansen blijft wel een zeer belangrijk aandachtspunt. Hier moet absoluut verandering inkomen willen wij onze doelstelling dit seizoen nog in zicht houden.

Op naar a.s. zondag dan speelt AZC VR1 weer eens een uitwedstrijd. Om 11.30 uur wordt er afgetrapt tegen Keijenburgse Boys VR1. 

©️Dit verslag is mogelijk gemaakt door Destiny Meuleman.

Ga terug naar overzicht