A
Z
C

AZC vrouwen verliezen nipt van koploper

Afgelopen zondag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma voor de vrouwen. En dit keer tegen koploper Vorden. Na een reeks goeie wedstrijden te hebben gespeeld, waren de vrouwen er volledig van overtuigd dat ook in deze wedstrijd weleens mooie dingen konden gebeuren.

Om 11.30 uur werd er afgetrapt op veld 2. Al vrijwel direct kwam de tegenstander in positie om op goal te schieten, maar dankzij Romy haar slimme inzet kwam de bal netjes bij Dazzy terecht, die met zekerheid het gevaar afweerde. Een paar minuten later, na een reeks aanvallen van beide kanten, scoorde de voorstopper van Vorden, zij schoof door en schoot vanaf randje 16 in de 4e minuut al de 0-1 binnen.

AZC liet zich niet ontmoedigen. En 6 minuten later was het raak. Rosalie veroverde op de helft van de tegenstander keurig de bal, Hazal was alert en legde de bal keurig breed op Bixente. Vanaf een meter of 20 schoot ze de bal prachtig over de keepster heen, 1-1. Het stond dus weer gelijk. Helaas viel 3 minuten later direct de 1-2. Nadat er een foutieve pass werd gegeven in de opbouw, werd dit direct afgestraft door Vorden. De spits kreeg de bal en schoot keurig de bal onderin de lange hoek. Hier kon Dazzy helaas niets tegen doen. Over en weer waren er af en toe nog wat schoten, maar heel veel gebeurde er niet meer.

Rust: 1-2.

Het was een intensieve eerste helft, de vrouwen hadden alleen nog niet alles laten zien wat ze konden, dus er waren nog enkele verbeterpunten. Overigens hadden de vrouwen absoluut het gevoel dat een gelijkspel of winst zeker nog mogelijk was.

Dus zo gezegd gingen ze met volle overtuiging de 2de helft in, en gaven 100% inzet. (Dit was zeker zichtbaar) voor zowel de mensen langs de zijlijn als de speelsters van Vorden.

De linksbuiten van Vorden kwam richting doel, maar Ditte werkte de bal netjes weg en voorkwam zo een schot op doel. AZC kwam wel aan haar eigen spel toe. Er werden soms echt goede combinaties gemaakt en rustig met elkaar getikt.

Er gebeurde niet heel veel, het spel ging wat op en neer maar echte kansen werden niet gecreëerd.

In de 53e minuut opende Bix mooi op Annely, zij kopte de bal in 1 keer door op Destiny, maar die schoof de bal helaas net met rechts voorlangs.

In de 69ste minuut stond Bixente in de positie om te schieten (vanaf 25 meter) maar helaas ging de bal via de binnenkant van de paal er weer uit. Wederom weer een schitterend schot. Het bleef tot op de laatste minuut spannend met kansen aan beide zijden, maar toch  lukte het de vrouwen van AZC net niet om de achterstand in te halen. Ondanks enkele indrukwekkende afstandsschoten en toch echt nog wel wat kansen voor AZC eindigde de wedstrijd met een 1-2 score in het voordeel van Vorden.

Een gelijkspel was absoluut een terechte uitslag geweest. Soms zit het tegen, maar dat neemt niet weg dat de vrouwen trots mogen zijn. Trots om zo’n tegenstand te bieden tegen de koploper en op het feit dat zij een ontzettende goede 2e helft op de mat hebben gelegd waarbij vooral het eigen spel gespeeld werd.

Aanstaande donderdag wordt er nog getraind en zondag spelen de vrouwen thuis in de beker. Daarna is het winterstop. En zaterdag natuurlijk eerst het jaarlijkse AZC-voetbalgala!

©️Dit verslag is mogelijk gemaakt door Destiny.