A
Z
C

AZC Vrouwen winnen ook van De Hoven

AZC VR1 – De Hoven VR1 – 6-3.⚪️
 
 
De wedstrijd begon om 11.00 met een aftrap van de Hoven. Om 11.01 was er gelijk een mooie lange bal van Bixente op Jayla, jammer genoeg zat net de keepster van de Hoven ertussen. Om 11.04 was al de tweede kans.  Romy gaf een mooie bal op Lieke, Lieke gaf de bal recht voor het goal voor Jai-Lana maar weer zat net de keepster van de Hoven ertussen. Om 11.05 een schot van verre afstand van de Hoven maar onze keepster Dazzy kreeg deze bal recht in haar handen. Om 11.06 een actie van Jai-Lana waarbij ze langs 3 man heen kwam en een strakke bal gaf op Lieke, Lieke schoot in 1 keer maar de bal was net naast. Om 11.10 is de Hoven in de aanval en zoekt ruimte om te schieten maar Chantal zat keurig boven op de man en werkt de bal weg. Om 11.15 een lange bal op de linksbuiten van de Hoven, maar Dazzy kwam netjes op tijd haar goal uit waarmee ze een schietkans kon vermijden. Om 11.19 een grote kans voor Chantal die vanaf de zijkant op het middenveld tempo kon maken en een goed schot op het goal deed, maar helaas net naast. Om 11.26 aanval van Jai-Lana en Jayla bijna een eigen goal door de Hoven maar het leidde tot een corner voor ons. Om 11.27 Chantal neemt de corner en legt hem op de 16 Jai-Lana blijft rustig en kijkt goed schiet hem erin via de binnenkant van de paal 1-0! 2 minuten later geeft Jai-Lana een steekbal op Jayla die hem aflegt op Destiny, helaas net naast. Nog geen minuut later veroverde Jai-Lana de bal en geeft een pass op Destiny in de loop en ze staat 1 op met de keepster vanaf de 16 schiet ze over de keepster heen 2-0. Om11.32 een aanval van AZC en Chantal schiet helaas voorlangs Om 11.35 Jayla haalt een corner uit de aanval en daaruit schiet Jai-Lana helaas op de lat. 
 
Rust – 2-0. 
 
Om 11:56 start de tweede helft van deze mooie en spannende wedstrijd. In de eerste minuut van de tweede helft dribbelt Jayla met de bal richting de 16 en geef dan de bal mooi af op Destiny, zij schiet op doel, maar helaas heeft de keepster de bal. Daarna weer een mooie kans van Jai-Lana op het doel. Zij krijgt de bal van Lynn, maar weer houdt de keeper de bal tegen. De Hoven heeft het voorin omgezet waardoor er achterin wat verwarring ontstaat. Door een mooi afstandsschot staat het ineens 2-1. Nog geen minuut later wordt de Hoven weer gevaarlijk voor het doel van AZC en maakt de 2-2. Natuurlijk ge geeft AZC de moed niet op en gaan ze door waar ze zijn gebleven. Kop op en weer alles geven. Jai-Lana en Jayla lopen richting het goal van de Hoven en maken samen een mooie actie waarnaar Jayla de bal mooi en keihard door het midden in het net schiet! En ja hoor, AZC 3-2 voor. Minuut 12:20 wordt Destiny gewisseld en komt daarvoor Lieke in het spel. De Hoven krijgt een kans om in het doel te schieten, maar Dazzy reageert hier alert op en houdt de bal mooi tegen.
Halverwege de tweede helft krijgt Jayla een mooie bal van Jai-Lana en komt Jayla 1 op 1 met de keepster, maar zij houdt de bal tegen. Direct daarna maakt de Hoven de 3-3 en opnieuw wordt het weer heel spannend en moet AZC echt alles geven om er toch als winnaar uit te komen. Hier is geen moment over getwijfeld en de vrouwen hebben het daarna direct omgezet. Lynn schiet buiten de 16 een goede bal richting het goal maar gaat net over.
Dan komt er totaal iets onverwacht, want de bal wordt richting de 16 gespeeld van de tegenstanders en Elysha rent hard achter de bal aan. Ze krijgt de ruimte om de bal in het doel te schieten en die kans pakte zij zeker aan. Wat een mooi doelpunt van Elysha! 
Ook Jai-Lana maakt een goede actie op de flank, legt de bal voor op Jayla en zij scoort. Wat een mooie, maar ook zeer spannende wedstrijd was dit. Gelukkig zijn wij er met de winst vandoor gegaan dat is absoluut meer dan verdiend!
 
Eindstand 6-3. Wederom hebben de vrouwen ontzettend veel kansen gehad. Deze overwinning is daarom ook meer dan terecht. Maar bovenal stond er echt een zeer hecht team en dat is absoluut te zien aan de prachtige foto’s!
 
Mogelijk gemaakt door! Freddy Burgers!
 
Aanstaande donderdag is alweer de laatste bekerwedstrijd. Dan speelt AZC VR1 thuis tegen SV Basteom VR1. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt op veld 1. 
 
©️ Dit verslag is mogelijk gemaakt door Jayda en Hazal.
 
Ga terug naar overzicht