A
Z
C

AZC vrouwen winnen van Overwetering

Vandaag stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op de planning voor de vrouwen. 
 
12:00 start 1e helft.
In de eerste helft hadden de vrouwen nog niet de volledige overtuiging om ons eigen spelletje te spelen. Dit merkte je o.a. aan passes die net niet aankwamen, waardoor we ook minder afspeelmogelijkheden creëerde. 
 
Toch hadden de vrouwen de eerste 10 minuten best wel wat kansen. In de 12de minuut viel de 1-0 voor Overwetering.  Door een miscommunicatie kon Dazzy de bal niet goed wegwerken, waardoor de tegenstander de bal onderschepte en de 1-0 voor Overwetering wist te maken.
Helaas moest Destiny in de 18e minuut al gewisseld worden met een blessure aan haar knie. Aleid kwam voor haar in het veld. 
In de 20ste minuut geeft Bixente een mooie bal  op Annely, die een mooi 1-2tje met Jai-Lana aangaat.Helaas kon Annely niet goed in de positie komen om op goal te schieten, mede omdat ze werd omringd door 3 tegenstanders. 
In de 21ste minuut speelde Aleid de bal naar Hazal, die de bal aflegde op Jai-Lana. Jai-Lana schiet helaas net naast.
In de 24ste minuut speelt Lynn  de bal naar Bixente, de tegenstander zette goed druk waardoor ze de bal veroverde en 1 op 1 met onze keepster Dazzy kwam te staan. Dazzy weet de bal goed te pakken om zo een tegendoelpunt te voorkomen.
 
In de 34ste minuut geeft Annely een mooie pass op Jai-Lana die de bal er keuring in schoot, maar helaas werd haar doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. 
 
12:31 Lynn gaf de bal af aan Jayla, die met snelheid naar voren dribbelde, om de bal voor te geven. De keepster van Overwetering had de bal helaas te pakken.
 
Er mag zeker ook gezegd worden dat de vrouwen ondanks een niet al te beste 1e helft zeker wel mooie acties en aanvallen hadden.
 
Rust – 1-0. 
Het stond pas 1-0, dus alles is nog mogelijk. Nadat er is afgesproken dat we het met z’n allen moeten doen om te willen winnen, moeten de vrouwen alles geven en voor elkaar vechten. Ons spelletje blijven spelen en dan komen de doelpunten vanzelf. Dit was direct zichtbaar vanaf het fluitsignaal in de 2e helft.
Er werden direct mooie acties gemaakt en mooie kansen gecreëerd. Mooie combinatie van Hazal op Jayla. En wederom keurt de scheidsrechter een doelpunt af. Jai-Lana loopt door op de keepster, die zelf de bal uit de handen loslaat, Jai-Lana is scherp en schiet de losgelaten bal in het goal. 1-1! Meer dan terecht, totdat later de scheidsrechter als nog het doelpunt afkeurde. Dit was totaal niet rechtvaardig. Jai-Lana zei hier iets van en kreeg direct een onterechte gele kaart.
De frustratie bij de vrouwen en aan de kant was te zien, maar de enige manier om hier iets aan te doen is het eigen spel blijven spelen en straks winnend van het veld stappen. Zeker als je met zo’n scheidsrechter te maken hebt. 
 
Er werden mooie kansen gecreëerd, hieronder wat samenvattingen van combinaties en kansen:
Een mooie vrije trap genomen door Lynn, waar de keepster net tussen zit.
Wederom een mooi afstandsschot van Lynn en weer vangt de keepster de bal.
Een Lange bal gegeven door Lynn op Romy, die een mooie paar meters kan maken, helaas was de tegenstander er net eerder bij. 
Na een time-out van 10 minuten mocht Jai-Lana het veld weer in. Jai-Lana was direct gevaarlijk en betrokken bij deze aanval. Ze haalde er een corner uit, welke mooi werd genomen door Lynn. En als die bal dan op het hoofd van Lieke komt, dan zit deze er vaak in, zij kopt de bal keurig in het net, 1-1 en wat een ontlading. 
 
De vrouwen deden precies wat er besproken was in de rust, koppies niet laten hangen en er voor de 110% voor gaan.
Mooie schot van Jayla op keepster en ook Lynn probeerde het van de 16. Helaas zit de keepster er net tussen, maar er werd steeds gezocht naar kansen. Dat resulteerde uiteindelijk in de rebound waar Hazal die inmiddels voorin stond AZC op 2-1 voorsprong zet!!
 
Wissel: 
Elysha erin en Jayla eruit.
 
De tegenstander breekt door de verdediging heen en komt 1 op 1 met onze keepster, die er net niet bij kon. Stand 2-2. 
 
Jai-Lana kon met haar snelheid langs de verdediging heen en kwam 1 op 1 met de keepster te staan. 
Haar ging er helaas niet in. 
Hazal wordt gewisseld voor Rosan en ook Jayda kon na een lange blessure haar rentree maken.
 
Via een mooie gegeven lange bal op Jayda, kon zij de bal prachtig over de keepster heen schieten! 3-2 AZC!! Wat een comeback voor haar en ook nog eens zeer beslissende treffer. Hierbij trok AZC aan het langste eind en op basis van de 2e helft hebben wij zeer verdiend de 3 punten binnen gesleept. 
 
Eindstand 2-3. 
 
De eerste 3 punten van het seizoen zijn een feit. De vrouwen hebben vandaag laten zien dat vertrouwen blijven houden en met een positieve vibe er een heel mooi resultaat behaald kon worden. 
 
Nu is het de kunst om dit gevoel vast te blijven houden!!
 
©️ Dit verslag is mogelijk gemaakt door Destiny.
 
Ga terug naar overzicht