A
Z
C

AZC wint derby met twee gezichten

AZC is goed aan de competitie begonnen. De ploeg van trainer Tom Polman was met 2-6 te sterk voor Warnsveldse Boys. Eenvoudig ging dit echter niet tijdens deze derby die twee gezichten kende.

Eindelijk – na bijna twee maanden voorbereiding – startte AZC op zondag 24 september de competitie in de derde klasse B. Gelijk stond er met Warnsveldse Boys als tegenstander een echte derby op het programma. Het bekertoernooi werd afgesloten met drie niet al te moeilijke overwinningen tegen Basteom, De Hoven en Loenermark. De overige oefenwedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders werden met wisselende resultaten afgesloten.

Deze zondag speelde AZC een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Warnsveld begon strijdvaardiger aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de 10e minuut in een doelpunt van de aanvoerder (1-0). Een afgeslagen corner werd via binnenkant paal binnen geschoten. Hierna wist AZC maar moeilijk de regie over te nemen. Mika Dekker schoot nog wel een keer op de lat en een lobje van Felix Mulder ging maar net naast, maar Warnsveld stak meer energie in de strijd en daaruit volgde de 2-0. Een scherpe voorzet werd door Lars van Roon verkeerd verwerkt en belandde in eigen doel.

AZC komt terug in de wedstrijd

Pas vlak voor rust wist AZC hier iets tegenover te stellen. Een penalty werd door Stijn Hagemans goed ingeschoten (2-1) en vlak daarna deed Warnsveld hetzelfde als wat Lars overkwam; ze maakten een eigen doelpunt (2-2) waardoor de wedstrijd bij rust een gelijke stand kende.

Meer controle

Na rust had AZC beter de controle over de wedstrijd. Luc Wassink was in de rust gewisseld voor Ronahi Aksan en dat bracht AZC op meer en betere kansen. Voordat AZC weer scoorde had Warnsveld nog een behoorlijke kans. Op de achterlijn gaat één van de spelers van de thuisploeg langs een aantal spelers van AZC, maar stuit uiteindelijk op Nardo. Hierna krijgt Ronahi een mooie steekpass, maar weet deze bal niet te verzilveren. De afgeslagen bal  wordt door Felix goed ingeschoten (2-3). Daarna gaat het hard: een vrije trap van Raymond wordt binnen de zestien met de hand gepareerd. Er volgt niet alleen een penalty – die door Stijn wordt gemaakt (2-4) – maar ook krijgt de speler die hands maakte zijn tweede gele kaart en kan met rood het veld verlaten. AZC brengt tegen tien man Lucas Knip, Necati Taskoparan in het veld. Met tien man kan Warnsveld niet meer die energie geven van voor die tijd en AZC weet verder uit te lopen naar 2-5 door goed doorgaan van Joey Steenbergen. Tenslotte krijgt AZC wederom een penalty die door Ronahi wordt verzilverd (2-6).

Zo boekte AZC een belangrijke overwinning aan het begin van het seizoen. Volgende week speelt AZC de eerste thuiswedstrijd. Dan komt KCVO op bezoek.

Opstelling AZC: Nardo vd Broek, Jamiro Steenbergen (Jacco Verstraten), Lars van Roon, Quentin Joseph, Sven Calot, Mika Dekker (Necati Taskoparan), Felix Mulder, Luc Wassink (Ronahi Aksan), Stijn Hagemans (Lucas Knip), Raymond Steinvoort, Joey Steenbergen.

Ga terug naar overzicht