A
Z
C

AZC wint eerste bekerwedstrijd tegen Basteom

Zonder groots te spelen boekte AZC een ruime zege op Basteom (1-6). De formatie van oefenmeester Tom Polman maakte kort na rust het verschil en liep toen eenvoudig weg van de fusieclub. Daardoor kennen de Zutphenaren een goede start van de bekercompetitie.

Op verzoek van Basteom was de wedstrijd verplaatst naar de dinsdagavond. Op deze warme zomeravond waren de intenties van beide ploegen direct zichtbaar. De thuisploeg groef zich massaal in en hoopte via de rappe spits AZC pijn te kunnen doen, terwijl de blauw-witten veelvuldig aan de bal waren en een gaatje moesten zien te vinden in de Basteom-muur. De eerste grote kans was voor de fusieclub. Een vrije trap van de zijkant kwam voor de voeten van een speler van Basteom. Zijn inzet kon keeper Nardo van den Broek keren, maar hij moest wel een rebound toestaan. Op onverklaarbare wijze was deze dot van een kans niet aan de speler van de thuisploeg besteed. AZC had hierna veelvuldig de bal, maar echt gevaarlijk werd het niet. Tegelijkertijd moest het waken voor de counter, want de spits zette de AZC-defensie veelvuldig aan het werk. Nadat er tot drie keer toe een bal van de doellijn werd gehaald en Luc Wassinks inzet op de buitenkant van de paal uiteenspatte, was het na ruim een half uur spelen eindelijk raak. Luc werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en AZC kreeg een strafschop. Stijn Hagemans wist hier wel raad mee en bracht de Zutphenaren aan de leiding: 0-1. Op slag van rust verdubbelden de gasten de marge. Een goede indraaiende voorzet van Joey Steenbergen werd met het hoofd verlengd door aanvoerder Lars van Roon: 0-2. Daarmee leek het klusje al geklaard.

Goede start na rust

Tijdens de rust bleef Luc achter in de kleedkamer en was Ronahi Aksan zijn vervanger. AZC kwam in het tweede bedrijf goed uit de startblokken en binnen korte tijd prijkte er 0-5 tussenstand op het scorebord. Eerst was het Felix Mulder die op snelheid een verdediger zijn hielen liet zien en vervolgens de keeper kansloos liet (0-3). Kort hierna werd Siem Landman via een fraaie pass van Ronahi alleen voor de doelman gezet en ook Siem schoot de bal gedecideerd binnen: 0-4. Niet veel later was Ronahi het eindstation van een goede aanval en schatte een subtiel passje van Stijn op juiste waarde in: 0-5.

AZC neemt gas terug

Na dit doelpunt wisselede Tom veelvuldig en liet AZC de teugels wat vieren. Dit resulteerde zelfs in een tegendoelpunt. Op meerdere momenten maakten de Zutphenaren een aantal verkeerde keuzes. Een voorzet vanaf de zijkant werd vervolgens door één van de Basteom-voorwaartsen afgerond: 1-5. Het slotakkoord was voor AZC. Ronahi werd de diepte ingestuurd en schoot de bal vervolgens in de korte hoek achter de Basteom-goalie: 1-6. Zo boekte AZC een relatief makkelijke overwinning op de zondagvierdeklasser.

Zondag volop stadsderby’s

Aanstaande zondag staat de volgende bekerwedstrijd op het programma. AZC ontvangt dan De Hoven. Een heuse stadsderby dus aan de Deventerweg. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur. Ons vlaggenschip is overigens niet het enige elftal dat de degens kruist met de zwart-witten. Ook het vierde elftal (11:00 uur, thuis) en het vrouwenteam (11:00 uur, thuis) spelen tegen De Hoven. Een heuse Super Sunday dus! Het wordt fantastisch weer, dus we hopen veel toeschouwers aan de Deventerweg te mogen begroeten.  

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip (Necati Taskoparan), Quentin Joseph (Raymond Steinvoort), Mark ter Horst, Lars van Roon, Siem Landman (Jacco Verstraten), Stijn Hagemans, Felix Mulder, Jamiro Steenbergen, Luc Wassink (Ronahi Aksan), Joey Steenbergen.  

Ga terug naar overzicht