A
Z
C

AZC wint van Beekbergen bij afscheidswedstrijd trainer Tom Polman

AZC won zondagmiddag met 2-6 bij Beekbergen. Door deze nederlaag en de winst van Colmschate degradeert Beekbergen rechtstreeks naar de vierde klasse. De blauw-witten namen zo op gepaste wijze afscheid van trainer Tom Polman.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd werden gespeeld in een laag tempo en beide ploegen creëerde geen enkele kans. Beekbergen moest maar kon niet en AZC hoefde niet. Toch kwam AZC op 0-1 door Felix Mulder. Lucas Knip zette goed door aan de rechterkant en via Necati Taskoparan werd Felix in stelling gebracht. De topscorer van AZC bedacht zich geen moment en schot de bal onhoudbaar in de korte hoek.

In de 25e minuut een mooie – door Sven Calot opgezette – aanval die helaas door Luc Wassink niet werd verzilverd. De spits kopte de bal in het zijnet. Hierna kroop Beekbergen meer uit de verdedigende stelling en creëerde twee kansen. Een vrije kopkans werd over gekopt en een schot op goal ging voorlangs.

Beekbergen kwam in de 34e minuut naast AZC. Een overtreding van Stijn Hagemans werd door de scheidrechter bestraft met een penalty. Deze werd beheerst ingeschoten: 1-1. Nog voor de rust komt AZC weer op voorsprong. Een prima aangesneden voorzet van Joey werd door de vrijstaande Luc ingekopt: 1-2. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Vanaf het begin van de 2e helft komt Mika Dekker in de ploeg voor Joey Steenbergen. Wederom door een gegeven penalty komt Beekbergen naast AZC: 2-2. AZC pakt snel de draad weer op en het is Mika die de Zutphenaren opnieuw op voorsprong schiet: 2-3.

Trainer Polman brengt Jamiro Steenbergen voor Necati en Metin Baldik komt voor Quentin Joseph in de ploeg. Door doelpunten van Felix (2) en Luc sluit AZC de laatste competitiewedstrijd af met een ruime overwinning.

Over het gehele seizoen genomen is AZC de terechte kampioen. 21 keer winst, 2 keer gelijk en 3  nederlagen, 65 punten en een doelsaldo van plus 70. Met deze cijfers neemt trainer Tom Polman na 6 jaar afscheid als trainer van AZC. Tom, bedankt voor alles en veel succes bij De Bataven.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip Quentin Joseph (Metin Baldik), Mark ter Horst, Sven Calot, Siem Landman, Stijn Hagemans, Felix Mulder, Necati Taskoparan (Jamiro Steenbergen), Luc Wassink, Joey Steenbergen (Mika Dekker).

Ga terug naar overzicht