A
Z
C

AZC zet KCVO overtuigend opzij

AZC 1 heeft de overtuigende seizoenstart van vorige week in Warnsveld een uitstekend vervolg gegeven. Thuis aan de Deventerweg werd KCVO met een kansloze 3-0 nederlaag terug naar Vaassen gestuurd. Het voetbal van AZC-zijde was prima en aantrekkelijk om naar te kijken voor de vele toeschouwers op deze zonovergoten eerste dag van oktober.

Het begin van de wedstrijd – ongewoon omdat de thuisploeg eerst richting Deventerweg speelde – verliep nog wat stroef. AZC begon fel en zette goed druk, maar dat leverde weinig op omdat de diepteballen en inspeelpasses op de spitsen in die fase nauwkeurigheid misten en vaak werden onderschept. De eerste kansjes waren zelfs voor de gasten uit. Keeper Nardo v.d. Broek moest een schot in de korte hoek pareren en een harde voorzet vanaf de rechterkant werd maar net door de spits van KCVO gemist.

Kunst- en vliegwerk
Maar toen na pak ‘m beet 25 minuten de ballen wel aankwamen, werd AZC gelijk levensgevaarlijk. Er waren goede kansen voor Mika Dekker en Luc Wassink, maar de eerste schoof de bal net naast het doel en de tweede stuitte op de keeper. Waar AZC vorige week maar liefst drie penalty’s kreeg, vond de scheidsrechter nu dat eerst Joey Steenbergen en even later Felix Mulder te makkelijk naar de grond gingen. Niettemin had de KCVO-defensie steeds meer kunst- en vliegwerk nodig om AZC van scoren af te houden. Dat lukte tot de 38ste minuut. Toen leidde een corner vanaf de tribunekant tot meerdere doelpogingen, die telkens werden geblokt. Uiteindelijk wist Raymond Steinvoort het gaatje te vinden voor de 1-0. Dat was ook de ruststand.

Hoogtepunt van de middag
Na de thee liet AZC er geen misverstand over bestaan, wie vandaag de meeste aanspraak maakte op de overwinning. De ploeg was gelijk dreigend via de snelle spitsen, die keer op keer vanaf de zijkant het strafschopgebied penetreerden. Hun voorzetten bereikten de mensen voor het doel net niet. Maar 7 minuten na rust was het wel raak. De treffer van Joey Steenbergen was het hoogtepunt van de middag. Hij trok vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal vanaf een meter of 18 schitterend en onhoudbaar in de kruising. Daarmee was de wedstrijd min of meer gespeeld. AZC wist daarna nog diverse goede kansen te creëren. Vlak na de treffer van Joey  kopte Raymond uit een corner keihard op de lat. Het was sowieso opvallend hoe gevaarlijk AZC deze middag uit corners was. Later in de tweede helft kopte ook Lars van Roon de bal ook nog een keer goed in, maar hij trof de keeper op de lijn.

Brede selectie
Het was fijn om te zien dat het eerste elftal dit seizoen weer een brede selectie heeft. Coach Tom Polman kon naar hartenlust wisselen, zonder dat dit een negatief effect had op het spelbeeld. Eerst werden Raymond en Luc vervangen door Mark ter Horst en Ronahi Aksan. Later kwam Jacco Verstraten in de ploeg voor Siem Landman, die samen met Stijn Hagemans een uitstekend blok op het middenveld vormde. Later kwam Lucas Knip ook nog binnen de lijnen voor Stijn. Ondanks al deze wissels bleven de kansen komen en KCVO kon daar niet veel tegenover stellen. Wel kregen de gasten in de 60ste minuut een levensgrote kans, toen een van hun spitsen vrij voor het doel kon inkoppen. Maar de kopbal miste kracht en precisie en kon makkelijk door Nardo worden opgeraapt.

Definitieve beslissing
Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Een corner werd snel kort genomen door Felix, die Ronahi aanspeelde. Hij bediende Mika, die goed wegdraaide bij de tegenstander in zijn rug en de bal keihard in het dak van het doel knalde voor de 3-0.

Zo staat AZC na twee competitieronden op doelsaldo bovenaan de ranglijst. Het vertoonde spel en de vele kansen die worden gecreëerd maakt nieuwsgierig naar het vervolg van de competitie. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij VVO in Rozendaal.

Opstelling AZC: Nardo vd Broek, Sven Calot, Quinten Joseph, Lars van Roon, Raymond Steinvoort (Mark ter Horst), Felix Mulder, Siem Landman (Jacco Verstraten), Stijn Hagemans (Lucas Knip), Joey Steenbergen, Luk Wassink (Ronahi Aksan), Mika Dekker.

Ga terug naar overzicht