A
Z
C

AZC zet reuzenstap richting titel

AZC heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft in de strijd om het kampioenschap in 3B. De ploeg van trainer Tom Polman versloeg in een rechtstreeks duel de enig overgebleven titelconcurrent Robur et Velocitas met 1-0. Topscorer Felix Mulder kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner en liet het Hanzepark ontploffen van vreugde. De voorsprong van de Zutphenaren bedraagt nu negen punten met nog vijf wedstrijden voor de boeg.

Onder fijne weersomstandigheden en veel publieke belangstelling ontspon zich een fraai voetbalgevecht. Beide teams lieten elkaar niet in hun vertrouwde spel komen, waardoor in het eerste bedrijf het gevaar voor één van de doelen sporadisch was. Robur vocht voor haar laatste kans om de titelstrijd een nieuw leven in te blazen, terwijl AZC dit vooral niet toe wilde laten. Toch waren de beste kansen voor de thuisploeg. Eerst kwam Luc Wassink net tekort toen hij doorgebroken leek en een Roburiaan zijn inzet kon blokken. Vlak voor rust kon Felix Mulder alleen op de doelman af, maar zijn schot werd uitstekend gekeerd door de goalie. Hierdoor zochten beide formaties met de brilstand op het scorebord de kleedkamers op.

Spannend tweede bedrijf

Na de thee gingen alle remmen los. Wat volgde was een goed eerste kwartier van AZC waarin het de kansen opeenstapelde. Mogelijkheden van Luc, Felix en Necati Taskoparan werden allemaal een prooi voor de uitstekende keeper van Robur en een vlammend schot van Jacco Verstraten vloog net over het doel. Na ruim een uur spelen kropen de gasten uit de schulp en namen het initiatief van de koploper over. In deze fase had AZC over geluk niet te klagen. Een vlammend afstandsschot vloog via de onderkant van het doel weer uit de doelmond en vervolgens liet AZC-doelman Nardo van den Broek zien dat de Zutphenaren over een topkeeper beschikken. Met geweldige reddingen hield de sluitpost AZC op de been. Nadat niet veel later Stijn Hagemans tot tweemaal toe een bal van de doellijn haalde en een vrije kopkans naast het doel belandde, had Robur haar kruit verschoten. De wedstrijd leek zodoende op een doelpuntloze remise af te steven, maar vrijwel niemand rekende meer op Felix. Een voorzet van Jacco belandde voor de voeten van het goudhaantje, die vervolgens met een heel smerig balletje met de binnenkant van zijn linkervoet het lederen speeltuig in de lange hoek schoof: 1-0. Wat volgde was een orkaan van vreugde. Ook in de resterende minuten die volgden hield AZC het hoofd koel en trok de overwinning over de streep.

Riante uitgangspositie

Zo zette AZC een grote stap richting het kampioenschap. De voorsprong op Robur is nu negen punten met nog vijf wedstrijden op het programma. Daarnaast beschikt de koploper ook over een beter doelsaldo. Een uitstekende uitgangspositie dus voor de blauw-witten. Zaak is nu om de komende wedstrijden dezelfde strijd en passie voor de dag te leggen zoals AZC eigenlijk al het gehele seizoen doet. Te beginnen komende zondag in Deventer, waar AZC een uitwedstrijd tegen Colmschate wacht.   

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip, Qeuntin Joseph (Brando Kuipers), Lars van Roon, Sven Calot, Siem Landman (Mark Leest), Jacco Verstraten, Stijn Hagemans (Thomas Megens), Necati Taskoparan (Mika Dekker), Felix Mulder, Luc Wassink.

 

Ga terug naar overzicht