A
Z
C

Benauwde zege AZC

AZC boekte zondagmiddag een moeizame zege op SML (2-1). Dat het billenknijpen zou worden zag het er in de eerste helft aanvankelijk niet naar uit. Uiteindelijk mag AZC beide handen dichtknijpen met deze gelukkige zege, maar blijft het nog wel ongeslagen de lijst van de 3e klasse B aanvoeren.

Voor aanvang van de wedstrijd werd jubilaris Felix Mulder in het zonnetje gezet: de pas 22-jarige rappe aanvaller speelde vanmiddag al zijn 100e competitiewedstrijd voor het vlaggenschip.

Na een voorzichtig begin met veel fouten en valpartijen op het gladde veld, trok AZC langzaam de wedstrijd naar zich toe met verzorgd combinatiespel. Uitgespeelde kansen leverde dat echter nog niet op. SML maakte veel fouten in de opbouw en verloor zodoende veelvuldig de bal. Hun meeste gevaar kwam nog wel via de snelle linksbuiten Nourdin Bergwerf, die echter bekwaam in toom werd gehouden door de latere man de wedstrijd Lucas Knip.

Openingstreffer

De verdiende eerste treffer kwam in de 25e minuut. De wendbare Rohani Aksan soleerde behendig in het zestienmetergebied en zijn voorzet werd door Stijn Hagemans beheerst laag ingeschoten (1-0).

Het overwicht bleef en het wachten was op de tweede treffer. Deze kwam voor rekening van Joey Steenbergen die met een lage schuiver, na een prima pass van Felix Mulder, in de 32e minuut voor de 2-0 zorgde. Een eenvoudige overwinning tekende zich af.
Tot de laatste minuut van de eerste helft toen een corner door de verder foutloos keepende doelman Nardo van den Broek niet voldoende gekeerd kon worden en de SML’er Nigel Gieling de bal het doel in kon frommelen (2-1). Direct hierop floot de goed leidende scheidsrechter Sanders voor de rust.

AZC leek door deze tegentreffer van slag in de tweede helft en SML rook zijn kans.
Met gevaarlijk aanvalsspel doken de Arnhemmers veelvuldig op voor het AZC doel.
De vraag was niet of, maar wanneer de gelijkmaker zou vallen. Met veel geluk bleef de AZC verdediging overeind.

Trainer Tom Polman van AZC wisselde Joey Steenbergen voor Luc Wassink, waarna spits Felix Mulder naar de linker flank verhuisde, waar hij beter uit de voeten kon en ook direct gevaarlijk werd. De beweeglijke en hard werkende jubilaris had vandaag het geluk echter niet aan zijn zijde.

Hachelijke situaties

Het was verder SML wat de klok sloeg en er ontstonden steeds hachelijkere situaties voor het AZC-doel. De gelijkmaker zou in dit stadium zeker niet onverdiend zijn geweest.

Door het alles of niets aanvalen van de gasten ontstond er wel ruimte voorin voor de AZC-voorwaartsen. Echte kansen door het nerveuse aanvalsspel leverde dat echter niet op.
Uiteindelijk wist AZC na ruim zeven hectische minuten blessuretijd, de fortuinlijke overwinning over de streep trekken en staat het nog wel steeds ongeslagen bovenaan de ranglijst.

Volgende week zondag is titelconcurrent Robur et Velocitas van twee seizoenen geleden, in Apeldoorn de volgende uitdaging voor de Zutphenaren om hun ongeslagen status te behouden.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Jacco Verstraten, Sven Calot, Lars van Roon, Joey Steenbergen (Luc Wassink), Felix Mulder, Siem Landman, Lucas Knip, Stijn Hagemans, Rohani Aksan (Mark Leest), Mark ter Horst (Jamiro Steenbergen, Quentin Joseph).

Ga terug naar overzicht